AcasăNewsElena Udrea: "Cazul Rarinca, un precedent periculos pentru democratie"

Elena Udrea: „Cazul Rarinca, un precedent periculos pentru democratie”

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a revenit la obiceiul de a comenta pe un celebru site de socializare cele mai arzatoare subiecte.

Ultima data, Udrea a comentat cazul Marianei Rarinca, femeia care a ajuns dupa gratii pe motiv ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dupa ce a stat sase luni in inchisoare, Rarinca a fost achitata, dar dosarul a fost redeschis ulterior si va fi rejudecat de catre magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Elena Udrea sustine ca exista doua scenarii pentru acest caz, dar si ca, indiferent de ce s-a intamplat, „cazul reprezinta un precedent periculos pentru democratie”.

„Oricum ai da-o, de acum incolo cetatenii nu mai pot avea garantia ca vor fi judecati drept. Fie cei care au achitat-o pe Rarinca au facut-o din razbunare impotriva sefei ICCJ, pentru ca aceasta ar fi respins promovarea judecatoarei Risantea Gacescu si, aflam deci ca cei care trebuie sa aplice legea impartial sunt de fapt niste oameni care se ghideaza dupa resentimente personale. Fie decizia de achitare a fost corecta si rejudecarea dosarului se face ca urmare a presiunii facute de sefele DNA si ICCJ, pentru a acoperi faptul ca Rarinca a fost arestata degeaba”, a scris Udrea pe un celebru site de socializare.

In plus, fostul ministru al Dezvoltarii este de parere ca „CSM ar trebui sa verifice cum se face ca cererea de contestatie in anulare formulata de Codruta Kovesi desi a fost repartizata aleatoriu a ajuns sa fie judecata chiar de catre cel care a facut in vacanta judecatoreasca preschimbarea termenului initial si apoi a si admis in principiu cererea?”.

Mai mult, Elena Udrea se intreaba „ce judecator mai are curaj sa dea o decizie impotriva DNA?” si este de parere ca „nu mai putem vorbi de prezumtia de nevinovatie daca oricine este acuzat de DNA va fi si gasit vinovat”.

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger