AcasăNewsElena Udrea, atac dur la adresa Guvernului Ponta: "Au legalizat atentiile!"

Elena Udrea, atac dur la adresa Guvernului Ponta: „Au legalizat atentiile!”

Dupa ce guvernantii au anuntat majorarea salariilor angajatilor din sistemul sanitar cu 25%, Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a sarit la gatul lor.

Udrea considera ca „prin ultimele actiuni, ministrul Sanatatii nu a facut decat sa legalizeze atentiile oferite medicilor de catre pacienti, pentru care ne-a anuntat ca se vor scrie si norme. Adica vom vedea cam ce poti da spaga unui medic, de la o gaina la o masina, de la tichete de masa la plicuri cu bani etc. si cum se vor impozita toate acestea. Probabil vom apela la grile de evaluare a bunurilor, gen pentru o gaina ouatoare intre 2 kg si 4 kg, medicul plateste impozit 10 lei. O mojicie si desconsiderare care denota o mentalitate fara legatura cu ideea de stat modern”.

Udrea sustine ca „majorarea salariilor medicilor este bine, dar cu aceasta solutie punctuala nu se rezolva problemele din sistemul sanitar romanesc. Este nevoie de o viziune, de o Lege a sanatatii, pe care evident ca Executivul nu o are”.

Fostul ministru al Dezvoltarii se plange ca „cetatentii vor plati direct serviciile sociale primite, desi achita deja taxe si impozite la stat”.

Concluzia lui Udrea este cat se poate de clara: „Pe logica Guvernului, ar putea urma legalizarea spagii data profesorilor, politistilor, vamesilor, functionarilor din primarii, din ministere, in aceleasi conditii: daca omul da de bunavoie, dupa ce i se rezolva problema si cu obligatia declararii spagii de catre cel care a primit-o in vederea impozitarii. Hai ca suntem o tara vesela! Ar fi de ras daca nu ar fi de groaza”.

author avatar
Cristi Ionita
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger