AcasăNewsElena Basescu vrea sa trimitem tigani in Parlamentul European!

Elena Basescu vrea sa trimitem tigani in Parlamentul European!

Elena Basescu a recomandat, miercuri, in plenul PE, la o dezbatere privind situatia minoritatii rome, ca la urmatoarele alegeri europarlamentare fiecare partid politic sa desemneze pe un loc eligibil cate un candidat de etnie roma.

„Toti suntem constienti de problemele cu care se confrunta romii. Responsabilitatea Romaniei este cu atat mai mare, avand cea mai numeroasa minoritate roma din Europa. Dar modul in care sunt ei reprezentati conteaza. De aceea, poate as recomanda ca la urmatoarele alegeri europarlamentare, partidele politice sa ofere un loc eligibil unui cetatean de etnie roma”, a spus Elena Basescu.

Ea a luat cuvantul in plen, aratand ca Guvernul Romaniei a facut progrese semnificative in elaborarea strategiei nationale pentru incluziunea romilor.

Elena Basescu a spus ca ministerele responsabile de cele sase domenii sectoriale de actiune – Muncii, Educatiei, Dezvoltarii Regionale, Economiei, Agriculturii, Sanatatii, Culturii si Internelor – impreuna cu autoritatile locale vor lua aproximativ 63 de masuri pentru integrarea romilor. Finantarea va fi asigurata din bugetul fiecarui minister, iar coordonarea implementarii si monitorizarea ei vor fi asigurate de secretariatul general al Guvernului si agentia nationala pentru romi.

Referindu-se la strategia europeana privind romii, Elena Basescu si-a exprimat insa rezervele. „Mi-ar placea sa cred in succesul acestei strategii in intreaga Uniune, insa vazand reactia populista si profund neeuropeana a unor guverne cand s-a pus problema aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, permiteti-mi sa am rezerve”, a spus ea.

In cadrul dezbaterii a luat cuvantul si eurodeputatul PSD Ion Enciu. Acesta a apreciat ca incidentele violente la adresa minoritatii rome din ultima perioada dovedesc ca „strategia va ramane doar o declaratie de bune intentii atat timp cat nu este implementata eficient si corect”. „

Enciu a cerut readucerea problematicii integrarii romilor pe agenda europeana la toate nivelurile si a propus includerea presedintilor CE, PE si ai Consiliului in „task-force-ul care sa asigure coordonarea reala intre actorii de la nivel european si national cat si asigurarea participarii autoritatilor locale si a comunitatilor de romi ca principali factori in implementarea efectiva a strategiei”.

 

author avatar
Ciprian Purice
562 afisari

3 COMENTARII

  1. POBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTA TIGANII ,SANT CAUZATE NUMAI DIN VINA LOR ,CE VINA AU ROMANII CA EI SANT LENESI SI NU-SI DAU COPII LA SCOALA.MADAM BASESCU NU ARE DECAT SA-I IA LA EA ACASA SI SA LE FACA UN PARLAMENT NUMAI PENTRU EI,SI SA SE SPELE CU EI PE CAP.MAI TREBUIE SA TREACA INCA 2000 DE ANI CA EI SA SE CIVILIZEZE,POATE NICI 2000 DE ANI NU AJUNG .

  2. Da cum sa nu,insa mai intai ,vii in Romania,iti termini scoala generala,si dupa ce te elibereaza de la TARGSOR,sigur daca mai ai chef de politica ,dupa ce se va elibera si tac-tu ,mai discutam….pune dracului mana pe carte ,auzi la ea…altceva ce mai vrei?…

  3. Pai e o idee buna. Sa iasa ea din Parlamentul European si sa trimita rromii in locul ei. Oricum cred ca au mai multa carte decat ea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger