AcasăNewsElena Basescu: E inflatie de diplome in Drept si Economie, dar uneori...

Elena Basescu: E inflatie de diplome in Drept si Economie, dar uneori este nevoie de tamplari si instalatori

(foto: ziarelive.ro)

Europarlamentarul PDL Elena Basescu a sustinut, miercuri, intr-o audiere la PE pe tema locurilor de munca pentru tineri, reinfiintarea scolilor profesionale si liceelor tehnice, ea afirmand ca exista o inflatie de diplome in Drept si Economie si o lipsa de tamplari, electricieni, instalatori. In 2009, Traian Basescu spunea ca Romania are un deficit de mecanici si tinichigii.

(foto: ziarelive.ro)

„Tara mea se confrunta cu o rata a somajului in randul tinerilor de 24%. Fenomenul este alarmant la nivelul intregii Uniuni, agravandu-se din cauza crizei. Printre solutiile pe care eu le consider potrivite pentru a raspunde acestei situatii se numara: reinfiintarea scolilor profesionale si liceelor tehnice, sprijinirea tinerilor antreprenori si luarea de masuri pentru a diminua rata abandonului scolar. In urma cu 15 ani existau aproximativ 200 de licee agricole in Romania, iar astazi nu mai sunt decat 22. Reducerea numarului lor are loc in conditiile in care in Romania 35% din populatia activa lucreaza in agricultura”, a spus Elena Basescu, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, desfiintarea scolilor de specialitate in ultimii ani reprezinta o parte a problemei. „Tinerii s-au indreptat in numar mare catre universitati, ceea ce a dus la o inflatie de diplome, mai ales in domenii ca Drept si Economie. Nu spun ca este un lucru rau, dar uneori este nevoie de muncitori ca tamplari, electricieni, instalatori si nu-i mai poti gasi astazi in randul populatiei tinere. Cred ca aceasta situatie reprezinta un semnal de alarma. Avem o solutie pentru aceasta problema in Romania. Prin reforma sistemului de invatamant, s-a decis reinfiintarea scolilor profesionale si liceelor tehnice incepand cu anul scolar 2012-2013. Elevii care le vor urma vor avea un contract de stagiu obligatoriu, iar angajatorii vor putea selecta viitorii angajati dintre cei mai buni stagiari, luandu-si angajamentul de a-i pastra pentru o perioada de timp. Astfel, va fi asigurata integrarea lor pe piata muncii. Deci elevii vor avea posibilitatea de a face practica, dar si oportunitati viitoare de angajare, la sfarsitul pregatirii lor”, a afirmat Elena Basescu.

Tatal Elenei, presedintele Traian Basescu a participat, in 2009, la o sedinta de Guvern la care i-a cerut ministrului Educatiei de la acea data, Ecaterina Andronescu, sa nu scoata educatia fizica din disciplina scolara si sa adapteze programa de invatamant la nevoile economiei, sustinand ca Romania are un deficit de mecanici si tinichigii, in timp ce date despre „papadie si salata” pot fi obtinute pe Internet.

author avatar
National
253 afisari

1 COMENTARIU

  1. FATA TATII,INTR-O MANA AI DREPTATE,INTR-UNA..AI ALTCEVA,DA SPUNE-NE SI NOUA TU UNDE AI TERMINAT SCOALA,IN CURTE SAU LA ..POARTA CURTII?..AI AVUT SI PROFESORI LA ORE SAU ESTI ..ANTIDIDACTA…TI-AU DAT SI NOTE SAU LE DADEAI TU ..BEZELE…SI O ULTIMA CHESTIUNE CUM E SA FII INTRE OAMENI CARE N-AU TRECUT PE LA BAMBOO?nu te plictisesti?mai ia la tine niste cornete cu semninte si uita de ceea ce vezi….aia nu prea cred ca vor sa vorbeste cu tine….chestie de educatie….in favoarea lor desigur ,la ce te gandeai…la tamplari sau la sudori?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger