AcasăNewsElectricianul care are 271 de lucrari de Picasso se balbaie

Electricianul care are 271 de lucrari de Picasso se balbaie

Sotii Le Guennec, naivi sau escrocii mileniului?

Pierre Le Guennec, de 71 de ani, si sotia sa Danielle, au facut declaratii „incoerente” si „neverosimile” in fata anchetatorilor privind originea celor 271 de lucrari de Pablo Picasso pe care le detin.

Sotii Le Guennec, naivi sau escrocii mileniului?

„Credem ca oamenii astia ne spun povesti despre modul in care au intrat in posesia operelor lui Picasso. Sunt incoerente in declaratiile lor si unele elemente ne par neverosimile”, a indicat Parchetul din Grasse, care se ocupa de afacere, citat de Le Figaro.

Pierre Le Guennec declarase ca cele 271 de lucrari, pe care spune ca le-a pastrat vreme de patruzeci de ani in garajul sau din Mouans-Sartoux, i-au fost date de Picasso insusi si de sotia sa Jacqueline, in timpul cand a facut niste lucrari in locuinta artistului din Mougins.

Un colaj realizat de Picasso in anii 1912-1913, aflat in posesia electricianului

Potrivit unei surse judiciare, operele respective ar fi disparut in timpul „perioadei destul de tulbure” de dupa moartea lui Picasso, in 1973. „A fost o perioada destul de tulbure dupa decesul artistului, in care, dintr-un numar considerabil de opere de arta, multe au putut fi furate”, declara aceeasi sursa.

In toamna trecuta, electricianul s-a prezentat la mostenitorii lui Picasso pentru a autentifica cele 271 de lucrari. Mostenitorii, dupa ce le-a trecut socul initial, au depus plangere.

Contactata prin telefon, Danielle Le Guennec nu a dorit comenteze ancheta la care ea si sotul ei sunt supusi, dar a precizat totusi ca este „distrusa”: „Sunt distrusa, suntem niste oameni marunti, dar putem sa ne privim in oglinda pentru ca suntem nevinovati”.

Anchetatorii urmeaza sa suie pe fir pentru a limpezi in ce conditii au fost furate operele si ce s-a intamplat cu ele apoi. Un lucru extrem de dificil, pentru ca e vorba de decenii scurse. Intre timp, cele 271 de lucrari – colaje, desene, litografii, studii – de o valoare inestimabila au fost luate in custodie si asteapta decizia justitiei.

author avatar
Adrian Patrusca
481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger