AcasăNewsElectoratul este dus si el cu pluta politica

Electoratul este dus si el cu pluta politica

Cine n-are habar ce voteaza, nu trebuie sa se mire de ce din urne ies asemenea alesi

De mai bine de doua decenii, politicieni si votanti laolalta ne vanzolim democratic dar degeaba, din moment ce multi romani habar nu au nici macar cine ce partid conduce.

Cine n-are habar ce voteaza, nu trebuie sa se mire de ce din urne ies asemenea alesi

Conform unui sondaj de opinie efectuat de IRES, 7% dintre romani declara convinsi ca Traian Basescu este in continuare lider cu acte-n regula al PDL-ului, chiar daca actualul sef al statului a renuntat la presedintia partidului (care, apropo, atunci se chema PD) de aproape opt ani. Desi se considera o adevarata marca a opozitiei, Crin Antonescu are si el neplacuta surpriza de a afla ca exista romani, doar 0,5% ce-i drept, care cred ca el este presedintele PDL! Cele mai distractive raspunsuri au fost insa acelea care l-au indicat pe Corneliu Vadim Tudor drept lider al UDMR, 2 % dintre romani sustinand raspicat acest lucru.

Fara a se sti care parte este mai revoltata de o asemenea convingere, Vadim Tudor sau maghiarii, cert este ca UDMR are o problema de identitate interna din moment ce 12% dintre respondenti stiu ca lider este acum Kelemen Hunor, dar un procent periculos de apropiat, 9%, cred ca tot Marko Bela, predecesorul lui Kelemen, conduce Uniunea. Constatand existenta unor astfel de confuzii in mintea electoratului, nu cred ca mai trebuie sa se mire nimeni ca Romania a ajuns, in cel mai democratic mod, sa fie condusa in asemenea hal.

author avatar
Simona Badulescu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger