AcasăNewsELCEN anunta ca are conturile blocate. Ce efecte poate avea o asemenea...

ELCEN anunta ca are conturile blocate. Ce efecte poate avea o asemenea masura

In loc sa se rezolve, problemele care nu tin de bucurestenii care sunt la zi cu plata darilor, dar care ii afecteaza in mod direct si tot mai suparator, par sa se acutizeze.

Daca in urma cu doar doua zile din directia ELCEN se anunta faptul ca, pe fondul datoriilor RADET catre Electrocentrale Bucuresti, aproape jumatate dintre bucuresteni – din cartiere precum Drumul Taberei, Militari ori Crangasi – aveau sa se trezeasca avand la robinete apa calaie si nu calda, pe fondul reducerii presiunii la gaze, la un nivel de avarie, lucrurile au parcurs un alt episod.

Si anume, din cate au anuntat reprezentantii ELCEN, prin intermediul unui comunicat, s-a pus poprire pe toate conturile bancare ale Electrocentrale Bucuresti SA, masura fiind instituita din directia Distrigaz Sud Retele. „In plus, poprirea a fost extinsa si asupra tertilor popriti, clienti ai ELCEN, printre care si RADET Bucuresti”, a transmis institutia prin intermediul unui comunicat, citat de rtv.net. Conform aceleiasi surse, in cauza ar fi vizata o suma de 11, 67 de milioane de lei, echivalentul unor dobanzi de intarziere la plata serviciilor de distributie a gazelor naturale.

Situatia este, insa, cu atat mai ingrijoratoare, cu cat, din reprezentantii societatii avertizeaza asupra faptului ca „din cauza acestui blocaj, ELCEN se afla in imposibilitatea de a plati gazele naturale necesare si serviciile aferente, de transport si distributie, si, pe cale de consecinta, exista riscul major ca, incepand din data de 10.09.2016, productia de energie electrica si termica sa fie sistata”.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger