AcasăNewsElan Schwartzenberg, cursa nebuna dupa Basescu in Israel

Elan Schwartzenberg, cursa nebuna dupa Basescu in Israel

In ciuda eforturilor depuse, Elan Schwartzenberg nu a reusit sa dea ochii cu Traian Basescu

Cautat de procurorii anticoruptie, fiind implicat intr-un scandal financiar de proportii, omul de afaceri Elan Schwartzenberg si-a facut aparitia, ieri, in preajma presedintelui Traian Basescu.

In ciuda eforturilor depuse, Elan Schwartzenberg nu a reusit sa dea ochii cu Traian Basescu

Nu mica le-a fost mirarea celor din delegatia prezidentiala aflati in Israel cind l-au zarit pe Elan Schwartzenberg. Fostul patron al Realitatea Media a alergat dupa seful statului, cu gandul de a avea o scurta intrevedere cu acesta. Elan Schwartzenberg a fost prezent, ieri, in locurile aflate pe agenda presedintelui Traian Basescu in timpul vizitei efectuate in Israel. Schwartzenberg a discutat cu cativa jurnalisti despre itinerariul sefului statului.

Se negociaza extradarea

Prezent la Memorialul Hertzl, unde Traian Basescu ar fi trebuit sa depuna o coroana de flori, Elan Schwartzenberg a fost surprins de absenta presedintelui. Afland ca programul sefului statului a suferit modificari si ca Memorialul Hertzl nu se mai afla in itinerariul sau, fostul patron al Realitatii Media a plecat catre urmatorul loc trecut in programul oficial al presedintelui pentru vizita in Israel. Surse din delegatia prezidentiala sustin ca Elan Schwartzenberg nu ar fi reusit sa-l intalneasca pe presedinte. De asemenea, aceleasi surse sustin ca presedintele Traian Basescu a mandatat conducerea Serviciului Roman de Informatii sa negocieze un acord cu MOSAD pentru a-l aduce in tara pe Schwartzenberg. Oficialii SRI vor avea o intalnire pe aceasta tema cu omologii lor de la serviciul secret israelian.

Acuzat de spalare de bani si inselaciune

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost chemat de mai multe ori la audieri la DNA, dar nu s-a prezentat, fiind plecat din tara de aproape un an. Anchetatorii aveau informatii ca Schwartzenberg s-ar fi aflat fie la Monaco, fie in Israel si au demarat o activitate in colaborare cu politiile din mai multe state europene pentru a trimite aceste citatii si in strainatate. Schwartzenberg este cercetat intr-un dosar privind preluarea companiei Realitatea Media. In acest dosar mai sunt cercetate si alte persoane, atat din conducerea Realitatea Media, cat si din conducerea firmei care a preluat aceasta companie.Totodata, numele sau a aparut si in ancheta privind disparitia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar in timpul mandatului acestuia la conducerea ANAF. Afaceristul este acuzat de DNA de spalare de bani si inselaciune.

author avatar
Nicole Ionescu
1.082 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger