AcasăNewsEl l-a omorat pe Osama Bin Laden

El l-a omorat pe Osama Bin Laden

Rob O’Neill este militarul american din trupele Navy Seal care l-a ucis pe cel mai cautat om de pe planeta, in Pakistan, in 2011. Identitatea acestuia a fost dezvaluita de catre tatal sau, inainte ca Rob sa apara intr-un interviu acordat postului tv Fox News si care urmeaza sa fie difuzat zilele acestea. Rob O’Neill s-a retras din trupele de elita dupa 16 ani de serviciu.

Dezvaluirea identitatii celui care l-a eliminat pe Osama a starnit controverse in sanul armatei americane

Rob O’Neill, care  are 38 de ani si este tatal a doi copii, este un soldat recompensat cu multe decoratii, relateaza The Daily Telegraph. Potrivit tatalui sau, el este cel care a deschis focul asupra lui Bin Laden, in cadrul unei operatiuni a fortelor armate americane care au descins in locuinta sefului Al-Qaida din Pakistan, in 2011. In total, 23 de membri ai Navy Seal au participat la aceasta operatiune. Anul trecut, Rob O’Neill a acordat un interviu revistei Esquire, sub protectia anonimatului. El relata ca s-a inrolat la varsta de 19 ani, dupa ce s-a despartit de prietena sa. Rob a luptat in mai multe zone de razboi, printre care Afganistan si Irak, adunand peste 400 de misiuni de lupta in care a ”eliminat” peste 30 de ”tinte”, arata Daily Telegraph. Militarul a fost recompensat cu 52 de decoratii, parasind Navy Seal ca subofiter. Potrivit spuselor sale, Rob l-a impuscat pe Bin Laden cu trei gloante in cap, in timp ce o alta versiune arata ca militarul a tras doar un singur glont iar alti doi membri Seal ar fi tras la randul lor. De notat ca O’Neill, care a copilarit in Montana,  a parasit Navy Seal dupa 16 ani, neefectuand stagiul complet, care este de 20 de ani.

Generalii au luat foc

Dezvaluirea identitatii fostului lor angajat a starnit manie in cadrul Navy Seal. Intr-un comunicat trimis trupelor Navy Seal, inalti responsabili ai armatei americane, printre care si contraamiralul Brian Losey (seful Comandamentului operatiunilor speciale ale Marinei) au aratat ca soldatii trebuie sa se considere ”profesionisti discreti” si sa nu caute avantaje financiare de pe urma misiunilor lor, sugerand ca asemenea actiuni vor fi pedepsite. Un atac voalat si la adresa fostului Seal, ultimul militar care l-a vazut pe Osama Bin Laden viu.

author avatar
Tudor Borcea
1.058 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger