AcasăNewsEl este singurul roman care are titlul de Sir

El este singurul roman care are titlul de Sir

Nascut in 1945 in Romania, George Iacobescu este de profesie inginer. Bunicul sau a fost avocat si detinea un ziar, iar tatal sau a fost un cunoscut medic hematolog. Studiaza Ingineria Civila si Industriala la Universitatea din Bucuresti, iar din 1969 pana in 1975 lucreaza ca inginer in Romania. Apoi emigreaza.

Comunismul l-a alungat peste Ocean, dar s-a intors in Europa, la cererea celei care a intrat in istorie ca Doamna de Fier, pentru a ridica din docurile londoneze Canary Wharf, cea mai noua „resedinta“  a capitalismului, informeaza Dupa Afaceri Premium. Este singurul roman care a primit de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii titlul de Cavaler, iar de atunci poate sa-si puna in fata numelui apelativul Sir.

Ziua de lucru: 12 ore minimum

De asemenea, este cel mai de succes om de afaceri nascut in Romania, a contribuit la reforma apararii demarata de guvernul Marii Britanii, iar povestea sa de viata ar putea cu usurinta deveni un scenariu de Oscar. Acesta este George Iacobescu, Sir George Iacobescu, colectionarul de arta, pasionatul de jazz, cel care nu poate face un lucru: planuri de retragere. „De obicei, conduc singur catre munca si ajung la birou in jurul orei 9. Chiar daca am sofer, prefer sa conduc singur, mai ales cand ma intorc acasa, pentru ca asa am timpul necesar pentru a mai da cateva telefoane si pentru a termina ce treburi mai am de terminat, asa ca de obicei ziua mea de lucru se termina undeva intre 9 seara si miezul noptii“, spune Sir George Iacobescu. Este usor de imaginat un astfel de ritual intr-un oras al turbocapitalismului facut printre picaturi de ploaie, doze de adrenalina la bursa, double-deckere rosii si taxiuri negre.

Succes 100%

In 1975, George Iacobescu emigreaza in Canada cu ajutorul unor contacte pe care reusise sa si le faca in Vest. Reuseste intr-un final sa si-o aduca aproape, cu eforturi uriase, si pe logodnica sa Gabriela. Deja in anii 1983-1987, George Iacobescu era vicepresedinte al Olympia & York in New York, functie din care era responsabil de constructia World Financial Center, sediul central al colosului bancar Merrill Lynch.  In 1987 insa, peste Ocean, Margaret Thatcher initiaza un proiect de reconversie si reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze cu numele de cod Canary Wharf. Proiectul este incredintat chiar firmei pentru care lucra George Iacobescu. In acel moment, romanul se muta la Londra, devenind direct responsabil pentru ceea ce avea sa devina unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii.

Un Sir plecat din comunism

Zece ani mai tarziu, George Iacobescu preia functia de director executiv al Canary Wharf Group pentru ca in 2011 sa devina si presedinte al consiliului de administratie. In total, George Iacobescu a fost responsabil pentru ridicarea a 35 de cladiri in Canary Wharf printre care se numara sediile pentru HSBC, Citibank, Barclays, Clifford Chance, Morgan Stanley sau Thomson Reuters. Dar asta nu a fost de ajuns, pentru ca in 2012 a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul sau in slujba activitatilor caritabile, comunitatii si industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul roman distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care da dreptul la folosirea apelativului „Sir“ inaintea prenumelui.

author avatar
Catalin Dumitrescu
886 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger