Cornelia Naum, mama premierul Victor Ponta, a dezvaluit joi seara, intr-o emisiune tv, ca fiul ei consuma de ceva vreme doar produse bio, alimente pe care Daciana Ponta le achizitioneaza regulat.
„Victor face cura de slabire, impusa de Daciana. Mananca ceva bio, niste preparate luate nu stiu de unde, e o firma specializata”, a declarat cea care i-a dat viata actualului prim-ministru al Romaniei.
Deschide doar in week-end
Putini stiu ca una dintre firmele la care apeleaza Daciana Ponta, pentru a-si hrani barbatul, dar si pe micuta Irina – fetita cuplului – este cea detinuta de catre un producator de carne din Bucovina, devenit in ultimii ani – cu al sau magazin din Floreasca – extrem de popular in high life-ul bucurestean.
Ion Baciu Taran, un intreprinzator sucevean din Fundu Moldovei, detine in Capitala, inca din 2008, un magazin de desfacere produse 100% naturale, pe care il deschide doar in week-end. Joia, Baciu aduce din Bucovina un camion de marfa, pe care o vinde cat ai zice peste, chiar daca preturile sunt duble fata de cele existente in magazin.
Producatorul preferat al celor cu bani
In fiecare saptamana, Daciana Ponta vine sa faca provizii de la bucovineanul Taran, dar nu este singura figura cunoscuta care ii calca pragul producatorului. De altfel in incinta magazinului, Ion Taran si-a inramat poze cu multe celebritati care s-au transformat intre timp in clienti fideli. Produse ecologice gen costita hituita, muschi de Bucovina, salam de Baciu, cighir sau parizer de porc, fac deliciul cumparatorilor, in medie oameni cu venituri peste medie. „Cu Bucurestiul, totul a inceput in 2007. A fost invitat la un targ de produse traditionale, la Muzeul Taranului. Mi s-a spus sa aduc 500 de kilograme de preparate din carne. La inceput, mi s-a parut enorm de mult, insa s-a facut o coada la mine de m-am speriat. Toti bucurestenii ziceau ca nu gasesc nicaieri pe piata asa ceva”, declara Ion Taran intr-un recent interviu acordat ziarului „Monitorul de Suceava”.
„Nu lucrez industrial!”
Desi exploateaza un abator, Baciu nu lucreaza industrial: „Am sapte oameni care produc zilnic pana in 300-400 de kilograme de preparate. Daca as mari mult productia, as forta nota in detrimentul calitatii”. Baciu lucreaza cu nepoata, sora, cumnata si cu cei doi fini, fetele ajutand la vanzare, la magazinul din Bucuresti. Dupa succesul avut la o ferma din Marea Britanie, apoi la targuri de produse bio in Belgia, Italia si Israel, Baciu bucovineanul s-a decis: vrea sa deschida un magazin si la Viena.
DA NISTE CIANURA SAU VERDE DE PARIS ,BIO NU GASESTI???
Apreciez realizarile bucovineanului dar vreau sa precizez ca ne-am rinjit parca satisfacuti cum dealtfel ne sta in ftre multora dintre noi atunci cind toti martafoii neputinciosi si lingai ratati cu legitimatii de inspector a nenumarate institutii de control si represiune au inchis pentru totdeauna sute si mii de unitati producatoare de acest fel ca si ale bucovineanului preamarit acum. S-ar putea spune multe pe marginea acestui subiect dar prefer sa ma opresc aici intrucit netrebnicii se inmultesc in continuu sub protectia celor care cauta acuma doar produse ecologice.