AcasăNewsEi sunt cei care distrug economia mondiala

Ei sunt cei care distrug economia mondiala

„Triumvirii” Hollande, Obama si Merkel sun considerati responsabili pentru agravarea actualei crize globale

Analistii sustin ca economia mondiala este in pragul colapsului nu ca urmare a lacomiei si minciunilor bancherilor sau a naivitatii clientilor lor, ci din cauza a 13 persoane importante din lume. Printre acestea s-ar numara Francois Hollande, Barack Obama si Angela Merkel.

„Triumvirii” Hollande, Obama si Merkel sun considerati responsabili pentru agravarea actualei crize globale

O analiza oarecum discutabila, citata de Business Insider, arata ca printre cei care ar avea o parte de vina, fie si pentru ca nu s-ar fi implicat prea mult, sau au promis multe si au facut putine, se numara sefi de institutii bancare (Ben Bernanke – Fed SUA, Mario Draghi – BCE), sefi de partide (Timo Soini – Finns) sau de publicatii (Nikolaus Blome – Bild), prim-ministri (David Cameron – Marea Britanie) etc. Printre cei mai proeminenti „neimplicati” in criza economica globala se numara Francois Hollande, Barack Obama si Angela Merkel.

Vinovatii „de serviciu”

Presedintele francez, Francois Hollande, de exemplu, poate fi considerat vinovat pentru ca vrea ca povara datoriilor suverane sa fie purtata de toate statele UE si pentru ca a redus varsta de pensionare la 60 de ani, chiar daca economia franceza e la pamant. Presedintele SUA, Barack Obama, a luat o serie de decizii care au dus la inrautatirea situatiei secorului public, care trage inapoi economia americana. La randul sau, Angela Merkel a luat masuri „reactive”, nu proactive la problemele economice ale UE, fapt ce a dus nu la stabilizare, ci la agravarea crizei din zona euro.

author avatar
Arpad Dobre
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger