AcasăNewsEi au cu adevarat cele mai tinere neveste!

Ei au cu adevarat cele mai tinere neveste!

Parlamentarii din Iran vor sa scada varsta la care fetele se pot insura, pentru a o adapta la legea islamica Saria.

Mohammad Ali Isfenani, unul dintre cei mai cunoscuti parlamentari din Iran, a introdus un proiect de lege conform caruia fetele din Iran s-ar putea insura de la varsta de 9 ani.

Pe langa influenta religiei islamice, Mohammad se bazeaza si pe anumite statistici conform carora fetele din Iran ating pubertatea inca de la varsta de 9 ani, iar baietii de la 15 ani.

Membrii parlamentului iranian vor vota acest proiect de lege, iar intr-un comunicat oficial se arata ca legea ar urma sa o inlocuiasca pe cea de dinainte de 1970 care spunea ca fetele nu se pot insura daca au sub 16 ani. Legea respectiva este considerata acum „impotriva firii si a religiei islamice”.

Situatia readuce in atentia publicului o problema extrem de delicata. Mai multe fundatii internationale pentru protectia drepturilor femeilor sustin ca in fiecare an circa 10 milioane de tinere din intreaga lume, cu varste de pana in 18 ani, se insoara impotriva vointei lor si de obicei cu barbati mult mai in varsta.

De altfel, conform digitaljournal.com, cel putin 75 de iranience s-au insurat in luna mai, desi au sub 10 ani, cu barbati mult mai in varsta si impotriva vointei lor. Iar cel putin 4.000 de nunti au fost efectuate, desi mirele si mireasa aveau cel mult 14 ani fiecare.

Decizia parlamentarului iranian se inspira din Arabia Saudita, unde la inceputul anului s-a decis ca varsta la care fetele se pot insura sa fie 10 ani.

author avatar
Cristi Ionita
989 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger