AcasăNewsEhud Barak: "Indepartarea lui Bashar al-Assad ar fi o binecuvantare!"

Ehud Barak: „Indepartarea lui Bashar al-Assad ar fi o binecuvantare!”

Indepartarea de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad ar fi o „binecuvantare” pentru Orientul Mijlociu si o lovitura pentru „axa Iran-Hezbollah”, a declarat duminica ministrul israelian al Apararii Ehud Barak.

„O inlaturare (de la putere) a lui (Bashar) al-Assad ar fi o binecuvantare pentru Orientul Milociu”, a declarat Barak in cadrul unei conferinte la Viena, potrivit APA. „Familia al-Assad este condamnata si nimeni nu stie ce se va intampla ulterior”, a adaugat ministrul israelian, citat de agentie. „Am asistat, in ultimele zile, la confruntari intre fortele loiale familiei al-Assad si fortele rebele”, a declarat Ehud Barak, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul israelian al Apararii.

„Este o continuare a declinului familiei al-Assad, care va conduce intr-un final la sfarsitul regimului sau. Nu putem spune ce se va intampla (ulterior). in orice caz, va fi o lovitura pentru axa Iran-Hezbollah”, a mai spus membrul Guvernului israelian, citat in comunicat. Iranul, condus de Mahmoud Ahmadinejad, este un aliat al Siriei, la fel ca miscarea siita libaneza Hezbollah, al carei lider, Hassan Nasrallah, si-a proclamat sustinerea fata de Bashar al-Assad inca de la inceputul miscarilor de protestelor din Siria, in martie.

Potrivit inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, reprimarea protestelor din Siria s-a soldat, pana in prezent, cu peste 4.000 de morti.

 

author avatar
Ciprian Purice
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger