AcasăNewsEgiptul a luat-o razna! Obama amana „exercitiile militare” din Sinai din cauza...

Egiptul a luat-o razna! Obama amana „exercitiile militare” din Sinai din cauza reprimarii protestatarilor

Obama amana „exercitiile militare” din Sinai din cauza reprimarii protestatarilor

Ultimul bilant al victimelor in urma „curatarii” Egiptului de sustinatorii fostului presedinte Mohammed Morsi a ajuns la 525 de morti si 3.700 de raniti.

Cifrele au fost comunicate de Ministerul egiptean al Sanatatii. Iar Barack Obama n-a reusit nici macar sa vorbeasca la telefon cu generalul Abdel-Fattah El-Sissi!

„Sissi e ocupat, nu-l vreti pe Adly Mansour?”

Obama amana „exercitiile militare” din Sinai din cauza reprimarii protestatarilor

Influenta Statelor Unite in Orientul Mijlociu a atins cele mai joase cote posibile. Barack Obama condamna politica lui George W.Bush in zona, ca fiind una neproductiva. Ceea ce produce Administratia Obama, insa, este un adevarat dezastru pentru interesele SUA. In privinta Siriei, indiferent ce va face de acum inainte, credibilitatea lui Obama e „zero”. Cu Iranul a optat pentru negocieri secrete, pentru a se asigura ca aceasta tara nu va inainta cu programul nuclear.

Pe Mohammed Morsi l-a sustinut pana ce acesta a fost inlaturat de armata, dar Administratia Obama a refuzat sa catalogheze evenimentul ca „lovitura militara de stat”. Acum, incercand sa se apropie de noua comenduire egipteana, a avut neplacuta surpriza sa nu gaseasca pe nimeni la celalalt capat al firului. Conform unor surse din serviciile secrete, a vrut sa repete telefonul dat lui Hosni Mubarak in februarie 2011 cand l-a povatuit: „Da-ti demisia! Acum!” Mubarak l-a ascultat. Insa, cautandu-l pe generalul El-Sissi, i s-a spus: „Nu-l vreti pe presedintele interimar Adly Mansour?” Casa Alba nu l-a vrut!

„Exercitiile” Bright Star din Sinai, amanate

Suparat, Barack Obama si-a luat o pauza din concediul petrecut pe insula Martha’s Vineyard si a grait: „Condamnam violentele impotriva civililor. Iar exercitiile militare bilaterale Bright Star, care urmau sa se desfasoare in Sinai luna viitoare nu vor mai avea loc. Desi vrem sa pastram relatiile traditionale cu Egiptul, nu putem continua atata vreme cat oamenii sunt ucisi in strada!”  Totodata, Administratia Obama a condamnat si incendierea  bisericilor de catre sustinatorii Fratiei Musulmane.  Inca nu a zis nimic de vreo suspendare a  ajutorului de peste un miliard de dolari. Nu de alta, dar Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite sunt gata sa suplineasca „golul”, scotand SUA de tot din „carti”.

author avatar
Adina Mutar
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger