AcasăNewsEgiptenii il judeca pe fiul ministrului american al Transporturilor

Egiptenii il judeca pe fiul ministrului american al Transporturilor

Sam LaHood

19 americani, printre care si fiul ministrului american al Transporturilor, sunt judecati la Cairo pentru finantare ilegala a unor ONG-uri implicate in „primavara araba”.

Sam LaHood

Toate demersurile SUA de a se evita judecarea cetatenilor sai s-au lovit de argumentul imbatabil al autoritatilor egiptene. „Acum e democratie, nu putem sa ne amestecam in bunul mers al Justitiei!”, a declarat ministrul egiptean de Externe, Mohammed Amr.   Paradoxal, democratia respectiva a fost instaurata cu ajutorul nemijlocit al ONG-urilor incriminate acum. SUA ameninta ca vor sista ajutorul anual de 1,5 miliarde de dolari, mai ales si pentru faptul ca, printre cei ce vor fi judecati, se afla si Sam LaHood, fiul ministrului Transporturilor, Ray LaHood.

Sam LaHood patimeste acum pentru ca a sprijinit democratia si drepturile omului in Egipt

Conform anchetei autoritatilor egiptene, activitatea ONG-urilor cu pricina a fost strans legata de revoltele care l-au dat jos pe Hosni Mubarak, altminteri aliatul de nadejde al americanilor. Avea dreptate Mubarak cand spunea ca „in spatele protestelor se afla maini straine”! Acum, nou venitii la putere au pus fortele de securitate sa pazeasca sediile a 17 organizatii pentru promovarea drepturilor omului.

author avatar
Adina Mutar
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger