AcasăNewsEficienta Germaniei a declansat criza in UE

Eficienta Germaniei a declansat criza in UE

Fostul cancelar Gerhard Schroeder este ”vinovat” pentru eficienta Germaniei

Organizatia Internationala a Muncii (OIM) sustine ca Germania este principalul vinovat pentru declansarea crizei economice in zona euro. Eficienta si salariile mici au dus de rapa UE, cred oficialii OIM.

Fostul cancelar Gerhard Schroeder este ”vinovat” pentru eficienta Germaniei

Expertii OIM sustin intr-un recent raport ca una dintre principalele cauze ale crizei economice europene o constituie tocmai eficienta germana, respectiv competitivitatea exportatorilor din Germania. Si ca lucrurile sa fie si mai clare, OIM a indicat drept ”capul rautatilor” un fost demnitar german. Este vorba de Gerhard Schroeder, actual politician si fost cancelar al Germaniei in perioada 1998-2005, ale carui reforme din 2003 au dus la eficientizarea activitatii economice din statul federal.  Tocmai acest lucru este incriminat de OIM, care sustine ca, in ultimul deceniu, adica dupa aplicarea reformelor lui Schroeder, costurile muncii in Germania au scazut in raport cu concurenta, exercitand presiune asupra cresterii in randurile acesteia.

Potrivit OIM, eficienta germana a avut consecinte nefaste inclusiv asupra finatelor publice din Germania. Reformele lui Schroeder au dus la aparitia de noi locuri de munca, dar slab platite, care au slabit consumul intern si au diminuat veiturile bugetare.

author avatar
Arpad Dobre
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger