AcasăNewsEfectul Trump: Tânăr hispanic și fiica sa de doi ani s-au înecat,...

Efectul Trump: Tânăr hispanic și fiica sa de doi ani s-au înecat, încercând să treacă „ilegal” spre SUA

Un imigrant salvadorian şi fiica sa în vârstă de aproximativ doi ani s-au înecat încercând să traverseze Rio Bravo („Rio Grande” în varianta americană) cu scopul de a trece în mod clandestin în Statele Unite din Mexic.

Sursa foto Twitter

Mass-media  internațională îl acuză pe Donald trump pentru demersurile susținute de blocare a intrărilor clandestine ale imigranților din America latină pe teritoriul Statelor Unite, inclusiv pe calea acordurilor cu statele de la sud de SUA, pe care președintele american dorește să le folosească pe post de tampon în calea valurilor de imigranți. Înăsprirea condițiilor de frontieră îi face, fără îndoială, pe cei ce doresc să ajungă în Statele Unite să improvizeze mijloace, uneori nesigure, de a trece neobservați.

Cele două corpuri au fost găsite luni, în apropiere de Matamoros, în statul mexican Tamaulipas, potrivit unui raport judiciar mexican la care AFP scrie că a avut acces. Fotografii în care apar cadavrele tânărului şi copilului plutind cu faţa în jos, la malul mexican al fluviului, au şocat puternic opinia publică în El Salvador.  Potrivit raportului judiciar, tatăl, un bucătar în vârstăde 25 de ani, mama în vârstă de 21 de ani, şi fiica lor au sosit săptămâna trecută la Matamoros, după ce au travesat teritoriul Mexicului.

Familia a decis duminică după-amiaza să încerce să ajungă înot pe malul american al Rio Bravo, împreună cu un prieten. Tatăl ar fi luat copilul în spate şi l-a aşezat în interiorul tricoului pentru a traversa fluviul. Însă, luaţi de curenţi violenţi, cei doi s-au înecat sub privirile mamei, care a reușit să se întoarcă pe malul mexican, potrivit declaraţiilor pe care femeia le-a dat autorităţilor locale.

Guvernul mexican este ţinta unor critici dure, în ultimele zile, din cauza atitudinii sale faţă de imigranţi pe care a adoptat-o în urma acordului din 7 iunie semnat cu SUA.

Un ofițer mexican de frontieră aflat la fața locului Sursa foto Twitter
author avatar
Filip-Mihael Bodoc
225 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vai…e Trump de vină că nu lasa granitele SUA dechise cum a facut Merkel cu UE! Nu cu Germania ci cu UE! Și media antiTrumpistă soroșistă&demonocratică! De vină e inconștientu ăla care incerca sa treaca inot rîul periculos inot! La o barcuță de cauciuc,ceva gonflabil nu sa găndit! Acu era în viață și gaborii amereganiii îl returnau înapoi ăn Mexico..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger