AcasăNewsEfectul Bostina: Marile case de avocatura, luate la puricat de DNA

Efectul Bostina: Marile case de avocatura, luate la puricat de DNA

Pe miliardarul din Toflea nu l-a durut atat de mult faptul ca a fost arestat de catre procurorii DNA, cat faptul ca aparatorul sau, Doru Bostina, in care a avut incredere maxima, era cercetat in stare de libertate, pe cand Gruia Stoica manca turtoi pe celula din Rahova. Motiv pentru care a si cerut in instanta explicatii pentru aceasta anomalie, amandoi inculpatii fiind acuzati pentru exact aceleasi fapte.

Clientii lui Doru Bostina ajung dupa gratii

Insa patronul GFR a ramas cu nedumerirea, in timp ce avocatul miliardar care are in portofoliu „asistenta” pentru cele mai mari, dar si cele mai suspecte licitatii si privatizari din Romania a continuat sa faca noi victime. Pentru ca, intre timp, si alti clienti de vaza ai acestuia tremura acum serios la gandul ca vor fi chemati sa dea cu subsemnatul la DNA. Unde a ajuns, din nou, si Doru Bostina, cu doar cateva zile inainte de izbucnirea scandalului EADS, in urma caruia au fost deja audiati Eugen Bejinariu, Ion Moraru sau Mihnea Costoiu. Si urmeaza si nenumarati alti fosti sau actuali ministri, loviti peste noapte de ”blestemul” Bostina.

Bostina – 14 dintr-o lovitura

Gruia Stoica a dat de inteles ca ar fi putut fi „facut“ chiar de către aparatorul sau

Cu cateva zile in urma, Doru Bostina a ajuns din nou la DNA, in legatura cu dosarul EADS. Drept urmare, asa cum este traditia si dupa cum sustin sursele noastre, nu mai putin de 14 inalti demnitari sunt acum si ei implicati in dosarul EADS privind „blatuirea” contractelor de catre membri ai Guvernului Romaniei. Tot in acest caz, cu cateva zile in urma, a fost audiat si avocatul Doru Bostina. Care in ultima vreme si-a surprins clientii fideli atat prin starea de agitatie neobisnuita, cat si prin luarea unor masuri de securitate personala si a familiei iesite din comun. Ceea ce nu a facut decat sa creasca si mai mult furia si spaima celor care, de-a lungul vremii, au beneficiat de asistenta juridica a reputatului avocat. Si care, nefericita coincidenta pentru ei, incep sa ajunga unul dupa altul dupa gratii.

Retele de intermediere a spagii

Insa intrarea lui Doru Bostina in aceste dosare poate da nastere unui adevarat tsunami in lumea plina de fite si de lux a marilor case de avocatura, abonate de atata amar de vreme la banoasele contracte de negociere dintre oameni de afaceri si institutii ale statului roman. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, exista suspiciuni ca, in nu putine cazuri, unele dintre aceste case de avocatura cu staif international nu faceau practic decat sa asigure „imparteala” comisioanelor intre beneficiarii din umbra ai  respectivelor contracte, mai toate paguboase pentru statul roman. Iar avansarea acestei anchete de proportii va zgudui cu adevarat „high life”-ul dambovitean, toti cei implicati tremurand acum ca ar putea aparea o bresa in „legea tacerii” care a functionat pana acum in acest segment al afacerilor de miliarde facute prin mijlocirea unor avocati de un real succes financiar.

Nume mari in vizorul DNA

De altfel, este o realitate cunoscuta de toata lumea ca, de ani de zile, cateva case de avocatura au detinut practic monopolul intermedierii marilor afaceri de la buget si tocmai datorita acestor contracte derulate in mod permanent si pe sume colosale cu institutiile statului au reusit sa-si atraga drept parteneri case de avocatura internationale de renume. Iar printre casele de avocatura romanesti care le-au luat astfel ochii si banii marilor avocati internationali se numara, pe langa cea a lui Doru Bostina, si “Nestor, Nestor, Diculescu, Kingston Petresen”, „Badea Clifford Chance”, „Tuca, Zbarcea & Asociatii” sau” Musat & Asociatii”.

author avatar
Catalin Tache
4.477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger