AcasăNewsEfectele ploilor din ultimul interval. 14 oameni surprinsi de ape, salvati. Un...

Efectele ploilor din ultimul interval. 14 oameni surprinsi de ape, salvati. Un copil a murit lovit de fulger

Pompierii militari care au intervenit in zonele in care ploile au lasat urme serioase au salvat 14 persoane surprinse de ape si au pus la adapost peste 1.300 de animale, care, la randul lor, aveau nevoie sa fie scoase din calea pericolului adus de inundatii.

De asemenea, Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta vineri ca s-a decis, preventiv, ca 50 de oameni din judetul Neamt si un locuitor din Botosani sa fie evacuati din locuintele lor, tot pe fondul riscului provocat de inundatii.

Din pacate, un copil de 13 ani, din judetul Bacau, lovit de fulger in timpul unei furtuni abatute asupra localitatii Tamasoaia, nu a mai putut fi salvat, oricat s-au straduit cadrele medicale sa il resusciteze.

Sute de curti inundate

Cum ploile abundente, cazute atat joi, cat si in cursul noptii de joi spre vineri, au inundat case, curti si cai de acces, speranta locuitorilor a fost ca vor primi o mana de ajutor de la pompierii militar, care au intervenit cu motopompe si autospeciale pentru a scoate apa din gospodariile oamenilor.

Ploile s-au abatut asupra Capitalei, unde a plouat insemnat, dar si asupra a 20 de judete, intre ele Bacau, Buzau, Constanta, Iasi, Prahova, Teleorman, Vrancea si Vaslui. In total au fost 60 de case si peste 70 de anexe gospodaresti inundate. Apele au intrat in peste 480 de curti si au acoperit zeci de strazi. Insa vremea rea nu a adus doar ploi, ci si vant, rafalele punand la pamant 11 copaci.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger