AcasăNewsEfectele devastatoare ale scumpirii benzinei si motorinei

Efectele devastatoare ale scumpirii benzinei si motorinei

De marti, 1 aprilie, a intrat in vigoare mult discutata si controversata suprataxa adaugata carburantilor.

Pretul unui litru de benzina sau de motorina a crescut cu 41 de bani, la nivel oficial, dar exista distribuitori care au preferat o majorare si mai mare, respectiv cu 0,5-0,55 bani pe litru.

In aceste conditii, pretul unui litru de benzina premium s-a apropiat de bariera psihologica de 7 lei, iar specialistii sustin ca acesta este cel mai mare pret platit vreodata de romani pentru combustibilul consumat.

De asemenea, Romania a ajuns in topul tarilor cu cea mai scumpa benzina, depasind inclusiv Germania sau Austria. Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca, incepand de marti, romanii trebuie sa platesc zeci de lei in plus pentru un plin de benzina.

Iar acesta este doar inceputul. Sunt anuntate scumpiri in lant, produse de aceasta suprataxa, de la alimente si produse de consum pana la transportul in comun.

Nu in ultimul rand, specialistii se tem de un nou blocaj politic ce ar putea arunca tara in aer. George Scutaru, liderul deputatilor liberali, a anuntat ca PNL nu va vota majorarea accizei la benzina, iar Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Forta Civica, este de parere ca acciza care a intrat in functiune marti nu are nicio justificare.

Bizar este ca ordonanta accizei va fi dezbatuta abia marti de deputati, in aceeasi zi in care a intrat in vigoare. Deputatii au programata o dezbatere postfactum in regim de urgenta.

author avatar
Cristi Ionita
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger