AcasăNewsEfectele arestarii lui Oprescu: Regele Mihai ii retrage decoratia!

Efectele arestarii lui Oprescu: Regele Mihai ii retrage decoratia!

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mita si de aderare la un grup infractional organizat.

Arestarea lui Oprescu nu a ramas fara urmari. Membrii Casei Regale a Romaniei au anuntat, luni, ca Majestatea Sa, Regele Mihai, a decis retragerea decoratiei oferite lui Sorin Oprescu in urma cu mai multi ani.

Primarul Capitalei fusese uns membru al Ordinului Coroana Romaniei in grad de ofiter. Totusi, dupa ce Oprescu a fost arestat pentru fapte de coruptie, Regele Mihai a decis sa-i retraga decoratia in baza prevederilor Statutului Ordinului Dinastic Coroana Romaniei din 30 decembrie 2011.

Va reamintim ca Sorin Oprescu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in noaptea de sambata spre duminica si arestat preventiv ulterior. Primarul Capitalei este acuzat ca a incasat spagi de peste un milion de euro numai in ultimii doi ani, iar oamenii legii sustin ca Oprescu avea asupra lui mai multi bani marcati cu insemnul „MITA” in momentul in care a fost retinut.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger