AcasăNewsEfectele arestarii lui Oprescu! Angajatii RATB si RADET risca sa nu-si mai...

Efectele arestarii lui Oprescu! Angajatii RATB si RADET risca sa nu-si mai primeasca salariile

Dupa ce Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mita, sefii institutiei anunta ca situatia este extrem de dificila.

Viceprimarul Cornel Pieptea sustine ca platile din Primaria Generala au fost blocate, iar Dan Darabont, un alt viceprimar, trage un semnal de alarma in legatura cu pericolul ca angajatii RATB si RADET sa nu-si mai primeasca salariile.

„Sper sa se aleaga cat mai repede o persoana care sa preia atributiile primarului general”, a fost mesajul transmis de Pieptea.

Darabont spune ca „este o situatie de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primarie. Nu are cine sa semneze pentru o suma mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotarare de delegare de competenta pentru asigurarea interimatului sa scoata din acest impas executivul Municipiului Bucuresti. Cred ca trebuie sa lasam la o parte orice competitie intre majoritate si minoritate, intre Primaria Capitalei si primariile de sector. Este acum vorba despre interesul bucurestenilor, despre dreptul lor la servicii publice functionale. Zilele acestea noi trebuie sa platim salariile. Va dau un exemplu. Pentru angajatii Primariei, pentru cei din RATB, RADET, este vorba despre peste 20.000 de persoane, deci ganditi-va 20.000 de familii bucurestene, care in majoritatea cazurilor se bazeaza pe acest salariu ca unica sursa de venit, deci nu ne putem juca cu lucrurile acestea, nu discutam de mari contracte, discutam despre functionalitatea de zi cu zi a Primariei”.

author avatar
Cristi Ionita
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger