AcasăNewsEfecte ale topirii zapezii: Gospodarii inundate in localitati din sase judete

Efecte ale topirii zapezii: Gospodarii inundate in localitati din sase judete

Au intervenit in ajutorul oamenilor si in perioara in care a nins si a fost viscol, fac acelasi lucru si acum ca incalzirea vremii a dus la topirea zapezii depuse in ultimele zile.

Pompierii au iesit pe teren, in ajutorul locuitorilor din zonele afectate de apa ajunsa in curti si subsoluri. Statistica IGSU indica faptul ca doar in ultimele 24 de ore au fost peste 120 de pompieri care au intervenit, inclusiv pe timpul noptii, cu motopompe si alte utilaje in vederea inlaturarii urmelor topirii zapezii si a cresterii nivelului panzei freatice, in mai multe zone din tara.

„Astfel, la nivel national au fost inregistrate efecte de vreme rea in 19 localitati din sase judete (Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman si Valcea). Cu eforturi sustinute, pe durata zilei de ieri si in cursul noptii, pompierii militari au actionat pentru evacuarea apei din 5 locuinte, 21 anexe gospodaresti, 104 curti si subsoluri inundate, precum si pentru decolmatarea podetelor blocate de aluviuni”, anunta sursa citata.

Se stie ca, joi, cele mai mari probleme cauzate de efectele inundatiilor sunt in judetul Teleorman – mai precis in localitatile Draganesti Vlasca, Comoara si Vaceni, unde sunt peste 80 de gospodarii afectate de apa, la fel si suprafete arabile, dar si peste 100 de fantani care au fost colmatate si trebuie curatate, pana sa poata fi din nou folosite de populatie.

sursa foto: Facebook/IGSU

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger