AcasăNewsEduard Hellvig, victorie in instanta

Eduard Hellvig, victorie in instanta

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca Eduard Hellvig, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, nu s-a aflat in incompatibilitate.

Decizia magistratilor este definitiva, Eduard Hellvig obitand o victorie extrem de importanta in justitie.

Instanta Suprema a admis recursul lui Eduard Hellvig impotriva sentintei civile din 1 aprilie 2013 a Curtii de Apel Bucuresti, prin care acesta era declarat incompatibil si a dispus anularea raportului de evaluare nr. 50964/G/II din 09.11.2012 intocmit de Agentia Nationala de Integritate.

In plus, magistratii de la Inalta Curte de Casatiei si Justitie au anuntat ca reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate trebuie sa retraga de pe site-ul institutiei comunicatul de presa din data de 9 noiembrie 2012 si sa publice prezenta hotarare judecatoareasca de anulare a raportului de evaluare.

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a decis ca Eduard Hellvig, la acea vreme ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 7 mai — 31 octombrie, intrucat a exercitat simultan functia de ministru si pe cea de director in cadrul SC Sintezis Birotica SRL.

Hellvig a anuntat ca nu detine functia de director a societatii respective si nici nu a exercitat functia respectiva vreodata.

author avatar
Cristi Ionita
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger