AcasăNewsEditorial Washington Post: Romania, un exemplu al erodarii alarmante a consensului politic...

Editorial Washington Post: Romania, un exemplu al erodarii alarmante a consensului politic si echilibrului puterii

(foto: captura site Washington Post)

Situatia din Romania a ajuns in pagina de opinii a publicatiei Washington Post care are, in editia electronica de sambata, un editorial intitulat „Mutarile represive ale Romaniei” („Romania’s repressive moves”) in care se atrage atentia asupra „erodarii alarmante a consensului politic si echilibrului puterii”.

(foto: captura site Washington Post)

In timp ce relatarile despre criza din Europa au fost mai degraba orientate catre latura economica, problemele de ordin politic si prejudiciile aduse democratiei au fost uneori omise, noteaza publicatia. „Dar in cateva tari s-a produs o erodare alarmanta a consensului politic si a echilibrului puterii constitutional, condusa de populisti care exploateaza nemultumirea publica fata de dificultatile economice”, titreaza Washington Post.

„Cel mai recent exemplu este Romania, unde un nou premier de stanga a facut presiuni pentru a inlatura orice control asupra Guvernului sau in timp ce incearca sa forteze indepartarea din functie a presedintelui tarii. Victor Ponta a alarmat alte guverne UE precum si administratia Obama prin incercarea rapida de consolidare a puterii”, se mai arata in editorialul respectiv.

author avatar
eNational
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger