AcasăNewsEconomia UE scade, dar seful BCE e optimist

Economia UE scade, dar seful BCE e optimist

Mario Draghi crede ca economia ”duduie” mai tare in UE ca in SUA

Desi toate datele statistice recente releva ca principalii indicatori economici ai zoneiu euro sunt in scadere, seful Bancii Centrale Europene (BCE) este iptimist. Mario Draghi crede ca greul a trecut, oamenii de afaceri sustin exact contrariul.

Mario Draghi crede ca economia ”duduie” mai tare in UE ca in SUA

Oficialul BCE a declarat recent ziarului german Bild ca tarile zonei euro au trecut peste ceea ce a fost mai greu, iar situatia economica se stabilizeaza. Mai mult, Draghi avansat ideea ca, potrivit unor analize recente pe care le-a citit el, referitoare la inflatie si la deficitul bugetar, Europei ii merge mai bine decat SUA.  Un studiu efectuat recent,  cu participarea a mii de companii din UE, a relevat exact contrariul.

Rezultatele sondajului arata ca, practic, nu mai exista nicio speranta din partea mediului de afaceri referitoare la iesirea din criza si ca recesiunea este inevitabila. Cifrele arata ca activitatea economica din Germania si Franta, incepe sa scada, numarul locurilor de munca din zona euro afiseaza cea mai dura reducere din ultimii doi ani, iar tendintele sunt negative pentru perioada urmatoare.

author avatar
Arpad Dobre
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger