AcasăNewsEconomia României crește spectaculos în primul trimestru. Este cu mult peste aşteptări

Economia României crește spectaculos în primul trimestru. Este cu mult peste aşteptări

crestere economica

Economia României a crescut spectaculos in T1/2021, depăşind toate aşteptările, cu o creştere de 2,8% faţă de T4/2020, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Economia României a crescut spectaculos în T1/2021, depăşind toate aşteptările, conform Mediafax. Este o creştere de 2,8% faţă de T4 2020, care a fost un trimestru foarte bun, susțin specialiștii.

Potrivit INS, comparativ cu T1 2020, în primele trei luni din 2021 PIB-ul a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier. Economiștii se așteptau la o creștere de cel mult 1% față de trimestrul anterior și la o contracție mai mare față de primul trimestru din 2020.

Florin Cîțu: „România are cea mai rapidă revenire economică din istorie”

Premierul Florin Cîţu spune că România înregistrează cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criza economica din ultima suta de ani. Afirmaţia vine în contextul în care datele privind evoluţia PIB în primele trei luni din acest an, publicate marți de Institutul Naţional de Statistică (INS), indică o creştere economică de 2,8% faţă de T4/2020, care a fost un trimestru foarte bun.

„Economia României a crescut cu 2,8% în primul trimestru din 2021. Felicitări romani! Romania are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criza economica din ultima suta de ani”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

El precizează că urmează să fie luate toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. „În următorii ani eu mă aştept la o creştere economica care să spulbere toate estimările făcute până acum şi de care să beneficieze toţi romanii”, încheie Florin Cîţu postarea pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
180 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger