AcasăNewsEconomia mondiala, ”ingropata” pe zece ani

Economia mondiala, ”ingropata” pe zece ani

Cristine Lagarde se teme de un colaps economic generalizat

Sefa FMI, Christine Lagarde, a avertizat ca economia globala  risca sa se confrunte cu un „deceniu pierdut”.  Ea prevesteste instabilitate financiara si prabusirea consumului in intreaga lume.

Cristine Lagarde se teme de un colaps economic generalizat

Aflata in vizita in China, sefa FMI a  facut previziuni sumbre pentru urmatorul deceniu.  „Sentimentul nostru este ca, daca nu actionam curajos si daca nu actionam impreuna (SUA, UE si China – n.r.), economia din intreaga lume risca sa intre intr-o spirala a incertitudinii, a instabilitatii financiare si este posibila o prabusire a cererii globale. Riscam ceea ce unii observatori numesc deja deceniul pierdut „, a avertizat Lagarde.

Ea a recomandat  Chinei sa-si echilibreze economia, sa reduca exporturile si sa creeze conditii pentru cresterea consumului intern, concomitent cu aprecierea yuanului. In plus, au mai aparut  si temeri legate de o eventuala scadere a cresterii economice a SUA, in conditiile unui somaj ridicat, ceea ce, in opinia FMI,  reprezinta o amenintare  la adresa cresterii economice globale. „In mod clar sunt nori la orizont,  in special in cazul economiilor dezvoltate si in special in UE si in SUA”, a avertizat Cristine Lagarde.

author avatar
Arpad Dobre
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger