AcasăNewsEchipa medicală a plecat din România către Republica Moldova, într-o "misiune umanitară...

Echipa medicală a plecat din România către Republica Moldova, într-o „misiune umanitară pentru frații noștri de peste Prut”

Cei 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerelor Apărării și Sănătății – cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă – au pornit, joi, către Republica Moldova.

Atât premierul Orban, cât și miniștrii Ciucă și Aurescu, precum și secretarul de stat Raed Arafat au fost prezenți, joi dimineață, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, la îmbarcarea echipei care a plecat în misiune dincolo de Prut. „Vreau să știți că aveți aprecierea și respectul meu pentru faptul că v-ați implicat în această misiune umanitară pentru frații noștri de peste Prut care se află într-o situaţie dificilă şi vă mulţumesc că aţi acceptat să îi sprijinim şi practic să vă folosiţi toate cunoştiintele, experienţa, talentul şi energia pentru a-i vindeca pe fraţii noştri de peste Prut. Reprezentaţi România, reprezentaţi România cu cinste şi faceţi un lucru extrem de benefic atât pentru România, cât şi pentru Basarabia. Vă doresc drum bun! Vă doresc să aveţi ocazia de a face bine semenilor noştri de peste Prut şi prin această misiune să arătăm că suntem mai aproape unii de alţii!”, le-a transmis Ludovic Orban medicilor și asistenților care au pornit către Republica Moldova.

Echipa românească va ajuta, timp de 15 zile, cadrele medicale din Republica Moldova, în lupta împotriva COVID-19. Nu doar că vor asigura asistență și îngrijiri medicale pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, ci vor împărtăși din experiența lor personalului medical din din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul, în cadrul unor activități de instruire a cadrelor medicale. „Deplasarea către localitățile Chișinău, Cahul și Bălți va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul MApN”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger