AcasăNewsEcaterina Andronescu: "Sunt suspectata de abuz in serviciu"

Ecaterina Andronescu: „Sunt suspectata de abuz in serviciu”

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei, a fost prezenta, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Ecaterina Andronescu a fost audiata in celebrul dosar Microsoft si i s-a adus la cunostinta ca este urmarita penal pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

La iesirea din institutie, fostul ministru al Educatiei a afirmat ca „am avut o discutie cu doamna procuror. Sunt suspectata de abuz in serviciu. Incerc sa imi dovedesc nevinovatia, asa cum am spus de fiecare data”.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca exista posibilitatea ca Ecaterina Andronescu sa fie pusa sub urmarire penala si pentru luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Conform procurorilor, exista dovezi ca Ecaterina Andronescu a solicitat si primit o importanta suma de bani din partea reprezentantilor firmei SIVECO pentru a aproba mai multe documente.

De asemenea, procurorii DNA sustin ca aproape jumatate din cele 54 de milioane de dolari achitate de Executiv in cadrul contractului cu Microsoft ar fi ajuns in conturile unor persoane din Guvern, ministere si societati comerciale implicate auxiliar in afacere.

author avatar
Cristi Ionita
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger