AcasăNewsEcaterina Andronescu propune schimbari majore pentru proiectul “Cornul si Laptele”

Ecaterina Andronescu propune schimbari majore pentru proiectul “Cornul si Laptele”

Vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anuntat marti ca va propune reducerea TVA la produsele din proiectul “Cornul si Laptele”. Scopul este acela de crestere a calitatii produselor, dar si a atractivitatii in randul copiilor fata de produsele bio.

“I-am asigurat pe cei care m-au invitat aici ca voi face o propunere: de a reduce TVA, in primul rand, la produsele din proiectul ‘Cornul si laptele’. Cred ca daca vom aduce o modificare pe acest program am realiza doua lucruri: in primul rand, prin educatie, copiii ar intelege ce inseamna produsele bio si ar creste atractivitatea lor. Din pacate, boala dupa bani de care vorbeam, a trimis usor in derizoriu acest proiect. Cornul a devenit paine si painea a devenit un fel de paine pe care multi dintre noi nu ar vrea sa o aiba niciodata pe masa. Cred ca este momentul sa fim cu ochii atenti la acest proiect, care a adus beneficii importante cand a fost introdus si in continuare poate aduce. Daca putem sa scadem TVA, putem sa completam acest proiect, ar putea sa fie o idee foarte interesanta sa-i invatam pe copii sa manance bio, inclusiv prin programul ‘Cornul si Laptele’”, a spus Ecaterina Andronescu.

Vicepresedintele PSD a precizat ca Universitatea Bucuresti a castigat un proiect pe fonduri structurale si, in 18 luni, Romania va avea cel mai performant laborator de testare a alimentelor.

“Am scris un proiect pe fonduri structurale pe POS CCE si din fericire l-am castigat, Universitatea Bucuresti, astfel incat vom avea peste 18 luni cel mai performant laborator pentru testarea alimentelor. Cu capacitatea noastra de a fi arbitru neutru in raport cu cei care sunt producatori de alimente, cred ca este o alta directie in care trebuie sa actionam ca si producatorii sa se disciplineze si sa produca si sa puna pe piata alimente mai sanatoase fata de cele pe care le avem astazi”, a spus Andronescu, potrivit citata de romaniatv.net.

Foto: opiniatimisoarei.ro

author avatar
Alina Costache
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger