AcasăNewsEcaterina Andronescu: Ministerul Educatiei nu a pregatit suficient trecerea la clasa pregatitoare

Ecaterina Andronescu: Ministerul Educatiei nu a pregatit suficient trecerea la clasa pregatitoare

Ecaterina Andronescu

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, e de parere ca ministerul nu a pregatit suficient trecerea „fara sincope” la clasa pregatitoare si ca e necesar sa revina asupra modului in care a gandit aceasta structura.

Ecaterina Andronescu

Parintilor trebuie sa le fie lasat dreptul sa aleaga scoala in care vor invata copiii, spune senatorul social-democrat, pentru ca sunt cazuri in care adultii sunt nevoiti sa ii lase pe cei mici la bunici, sau chiar iau in considerare varianta de a-i inscrie la o scoala apropiata de serviciu. „Eu cred ca ministerul nu a pregatit infrastructura si resursele umane in asa fel incat sa trecem fara sincope peste aceste moment. Cred ca ministerul trebuie sa revina putin asupra modului in care a gandit aceasta structura, sa lase parintilor dreptul de a alege scoala in care copiii lor sa invete”, a declarat, sambata, Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educatiei a adaugat ca revenirea Ministerului Educatiei asupra ordinului privind clasa pregatitoare nu trebuie facuta neaparat prin iesirea din Legea Educatiei, conform Mediafax. „Si pana acum am avut grupa pregatitoare inainte de intrarea in ciclul primar. Aceasta grupa pregatitoare care isi desfasoara, sa spunem, anul prescolar in gradinite avea acoperire si in cadre didactice, avea infrastructura asigurata, avea si mijloacele didactice adecvate. Daca vreti, introduc aici si mobilierul care trebuie sa fie adecvat varstei, si grupurile sanitare. si nu in ultimul rand, cultura institutionala specifica acestei varste si care este definita in gradinite. Nu trebuie neaparat sa iesim din lege, dar trebuie sa consideram ca invatamantul obligatoriu incepe cu grupa pregatitoare. Ea ramane acolo, intra in invatamantul obligatoriu si nu mai avem in felul acesta atat de multe discutii care nu aduc niciun fel de beneficiu nici parintilor, nici copiilor si nici ministerului”, a argumentat Andronescu.

Senatorul PSD a mai declarat ca la aceasta varsta, evaluarea unora dintre copii poate fi influentata de faptul ca, fiind mici, au anumite sensibilitati. „Nu poti sa il tratezi ca pe unul mare, nu poti sa il pui sa astepte pana ii vine randul la evaluare, nu poti sa il pui in fata unor persoane straine cu care el nu s-a acomodat, in asa fel incat evaluarea sa fie corecta”, a subliniat Ecaterina Andronescu.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger