AcasăNewsEcaterina Andronescu avertizează: Dacă se ajunge la șomaj tehnic în învățământ, automat...

Ecaterina Andronescu avertizează: Dacă se ajunge la șomaj tehnic în învățământ, automat anul școlar îngheață!

Printre cei care au reacționat față de reglementarea pe care premierul și ministrul Muncii au anunțat că o pregătesc în privința unor bugetari – și anume posibila intrare „într-o formă de șomaj tehnic” – se numără și Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educației atrage atenția că dacă o astfel de măsură s-ar aplica în sistemul de învățământ, ar duce la înghețarea anului școlar, demers ce va avea consecințe semnificative în rândul elevilor și studenților. „Dacă se ajunge la șomajul tehnic în învățământ, automat anul școlar și anul universitar îngheață. Care sunt consecințele? Pentru că eu nu aduc în prima linie profesorii. Cine își asumă să sacrifice un an din viața unui elev sau a unui student? E un lucru extrem de important. Apoi cine a făcut evaluările să vadă cât sunt cheltuielile pentru refacerea acestui an? Să nu uităm că din acest an ne apropiam de 60% sau 67% trecuse până la momentul la care s-au suspendat cursurile. Cursurile în cea mai mare parte s-au făcut. (…) Sunt niște lucruri făcute din pix și la care nimeni nu s-a gândit”, consideră Ecaterina Andronescu.

Fostul oficial guvernamental aduce în discuție și un alt aspect: consecințele economice pe termen lung. „Apoi: ce se întâmplă cu economia – pentru că sigur se îngheață anul – ce se întâmplă dacă economia României un an de zile nu primește nicio resursă umană din școală. Care sunt consecințele pe termen foarte lung? Are cineva răspuns la această întrebare? De aceea eu cred că e o măsură din pix”, a continuat fostul ministru al Educației, într-o intervenție telefonică la Antena3.

438 afisari

4 COMENTARII

  1. Dacă încep școlile și mor copii cine Răspunde? Anul de studii se recuperează, viețile nu. De fapt va gândiți la salariile profesorilor. Sunt școlile conform standardelor de igiena? Nu sunt, și știți foarte bine, dacă nu știți – este grav, nu este nici universitatea in care lucrați, cu putine toalete, chiuvete, fără materiale suficiente pentru igienizare, clădiri insalubre pline de igrasie unde nu este sănătos sa stea nici animalele.

  2. Dna Andronescu face politica in favoarea partidului sau si in perioada de criza, pentru a-si atrage electoratul din randul profesorilor! e frumos sa stai acasa cu salar intreg, asa cum s-au obisnuit profesorii in vacante de ani de zile!!!!

  3. Cum ramane repetenți, o sa se intrebe tutele de la Jan Mone, dada raman repetenti.
    Da-da. Sau recuperați cu mama buna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger