AcasăNewsE vremea huliganilor!

E vremea huliganilor!

Marea Britanie s-a confruntat cu o armata de huligani, majoritatea cu varste intre 10 si 19 ani

Vor sa fie numiti haiduci, dupa legendarul Robin Hood din Padurea Nottingham, dar talharesc pe muzica rap si poarta insemne ale subculturii urbane moderne.

Marea Britanie s-a confruntat cu o armata de huligani, majoritatea cu varste intre 10 si 19 ani

Poarta insemne specifice, vorbesc limbajul invatat din cantecele rap americane si-si fauresc o lume criminala in cartierele defavorizate ale marilor orase, in mahalale. Politia este numita „The 5-0”, ca in „Hawaii 5-0” sau „the feds” – federalii, dupa model american, inamicii „the cru”. Isi marcheaza teritoriul cu graffiti si se identifica prin „simboluri tribale”.

Armata de huligani

In Birmingham si-au impartit teritoriul „Baietii Burger Bar”,  „Echipa Banilor Cash”, „Bang Bang”, „BMV”. In Londra, sunt ca iedera, se intind peste tot. Se cheama „Diplomatii Ghetoului”, „Sangele lui Mozart”, „Gardienii din Manor Park”, „Caramida Rosie”, „Nu spune nimic” etc. Se deosebesc dupa culoarea bandanelor si dupa tatuaje. Aceste bande au format „brate” ale uriasei armate care a transformat Marea Britanie intr-o „tara capturata”. De huligani. Un studiu national al Biroului de Imigrari a relevat ca 50.000 de tineri cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani fac parte din bandele britanice.

Au jefuit din invidie

Totul a pornit de la impuscarea de catre politie a unui membru „marcant” al bandei „The Stars” din Tottenham. Acesta avea o arma italiana, fara permis, in timpul ambuscadei politiei. Ultimul mesaj adresat sotiei pe mobil a fost :”Federalii sunt pe urmele mele!”. Revolta a fost pornita de „tovarasii” lui Duggan, carora li s-au alaturat si membrii altor bande, invidiosi ca The Stars sunt in centrul atentiei. Apoi, jafurile s-au generalizat. Autoritatile britanice se confrunta de multa vremea cu moda bandelor de cartier, dar n-au crezut niciodata ca acestea sunt in stare sa se uneasca in a-si jefui tara. Premierul David Cameron a recunoscut ca autoritatile nu sunt suficiente sa le faca fata si a chemat experti americani in „antigang”.

author avatar
Adina Mutar
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger