AcasăNewsE si ceva bun pe litoral: Apa marii perfecta pentru baie

E si ceva bun pe litoral: Apa marii perfecta pentru baie

Toate zonele de imbaiere de pe litoralul romanesc sunt de categorie foarte buna si buna, arata ultimele analize privind calitatea apei de imbaiere facute de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica a Judetului Constanta.

Astfel, potrivit DSP Constanta, toate probele de apa prelevate din cele 25 de zone de imbaiere aflate in nordul litoralului, pe sectoarele de plaja cuprinse intre Navodari si Costinesti, arata ca peste tot calitatea apei este foarte buna.

Aceeasi calitate a apei de imbaiere a fost inregistrata si in 19 din cele 23 de sectoare aflate in sudul litoralului romanesc, intre statiunile Olimp si Vama Veche. Conform raportului, calitate „buna” a apei se inregistreaza numai in sectoarele Olimp 2, Jupiter 3 si Jupiter 4, precum si in statiunea Venus, in zona Perla Venusului.

Rezultatele acestor analize le sunt prezentate turistilor si prin intermediul a 33 de panouri de informare, pe care Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral (ABADL) le-a amplasat pe plaje. Dintre acestea, zece panouri au fost amplasate pentru zona Constanta – Mamaia – Navodari, sapte pentru zona Eforie Nord – Eforie Sud – Costinesti, iar restul panourilor au fost montate in zona Olimp – Vama Veche.

Aproximativ 10.000 de persoane se afla in aceste zile in statiunile romanesti de la Marea Neagra, potrivit unor date centralizate de catre Inspectoratul de Politie Constanta, dar numarul total al turistilor aflati pe litoral este mai mare, in conditiile in care in statistici nu sunt cuprinse persoanele cazate la particulari sau in campinguri.

 

1.586 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger