AcasăNewsE oficial! Se închid din nou restaurantele și cafenelele

E oficial! Se închid din nou restaurantele și cafenelele

restauranteE oficial! Se închid din nou restaurantele și cafenelele / foto: profit.ro

România traversează o perioadă din ce în ce mai grea. Numărul de cazuri raportat zilnic a explodat, depășind 4 zile consecutiv pragul critic de 2.000 de infectări, iar acum restaurantele și cafenelele sunt închise din nou.

Se întâmplă în mai multe localități din județul Hunedoara, dar și în municipiul Iași și în câteva comune din jurul său.

Restaurante închise în 16 localităţi din Hunedoara

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis încetarea activiţăţii restaurantelor şi cafenelelor în 16 localităţi din judeţ, unde a crescut numărul de cazuri de COVID – 19, anunţă Prefectura Hunedoara printr-un comunicat de presă.

„CJSU Hunedoara adoptat astăzi o hotărâre referitoare la restricţionarea sau menţinerea restricţiei privind desfăşurarea unor activităţi comerciale în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor confirmate cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5 cazuri/1.000 locuitori”, transmit autoritățile hunedorene, potrivit news.ro.

Cele 16 localităţi sunt: Vulcan, Băieşti (Pui), Băniţa, Dâncu Mic (Mărtineşti), Fintoag (Lăpugiu de Jos), Galaţi (Pui), Leşnic (Veţel), Mihăieşti (Dobra), Mihăileni (Buceş), Mintia (Veţel), Nălaţvad (Haţeg), Păclişa (Toteşti), Răchitova, Ţebea (Baia de Criş), Toteşti, Zăvoi (Sălaşu de Sus).

Hotărârea intră în vigoare de marţi, 6 octombrie.

Și restaurantele din Iași își suspendă activitatea

În Iași și mai multe comune, activitatea restaurantelor și cafenelelor se suspendă în perioada 6 – 12 octombrie. Rămân deschise doar terasele.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis, luni, suspendarea activității din restaurante și cafenele în municipiul Iași și în comunele Aroneanu, Costești, Mădârjac, Miroslava, Moțca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori. Deocamdată, măsura se va aplica până pe 12 octombrie.

DSP propune închiderea restaurantelor din București

Direcția de Sănătate Publică București a înaintat mai multe recomandări pentru Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, după explozia de îmbolnăviri de COVID-19 din Capitală. Potrivit documentului, scrie digi24.ro, se recomandă închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane, obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber.

DSP precizează că recomandările sunt făcute din cauză că în București rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 1,86, mai mare de 1,5, cum prevede legea pentru închiderea restaurantelor.

În Hotărârea 43 din 24 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că autoritățile pot cere oricând închiderea restaurantelor și a cafenelelor, acolo unde în ultimele 15 zile numărul cazurilor este mai mare sau egal cu 1.5 la mia de locuitori.

Amintim că astăzi autoritățile au raportat 1.591 de noi cazuri cu coronavirus. Cifrele oficiale prezentate de autorități arată că până luni, 5 octombrie, în România au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 108.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

author avatar
Andreea Vlad
684 afisari

3 COMENTARII

  1. Bă Andreeo..tocmai cind vroiam sa te scot la o cafea-n oraș..Închid iar bulangii ăștia cafenelele…Actualii guvernanți n-au avut afaceri,ei toata viața au atîrnat la stat pe privilegii imense, de unde să știe ei că la privat trebuie sa muncești sa alergi,nu ca ei politrucii toata viața au dormit pe ei și nu-s buni de nimic! Nici nu știu sa faca ceva ca sa-și cîștige pîinea ! Că salamu li-l dau io !

  2. Asta se întâmpla cand iti votezi călăii. Ne meritam soarta de sclavi si slugi. Mai nou sataniști, vor si închiderea bisericilor. Cică nu e bine sa mergi la slujba in aer liber, in schimb este bine sa mergi la vot in Sali închise, cu miile. Hai marș de aici, ca datorită unor sclavi, spălați pe creier si multi rau, suferă o țara

  3. Actualii guvernanti n-au avut afaceri , au atarnat la stat pe privilegii imense ? Pai , asta e specialitatea PSD , vezi ca ai incurcat adrisantul , e groasa cu fostii guvernanti care nici nu stiu ce sa faca ca sa-si castige painea si sa le oferi salamul flescait . De 30 de ani am fost sclavii si slugile calailor din grupul infractional organizat care si-au indesat conturile si buzunarele , a-ntarcat balaia , la puscarie si la munca de jos ! Nu inchide nimeni bisericile , nu poti gestiona un milion de credinciosi la moastele Sfintei Paraschiva in plina pandemie , e sinucidere in masa , nu a pupat nimeni moaste si icoane la votul de la alegerile locale si nu a fost sectie de votare cu un milion de votanti . Hai , marsh de aici , datorita unor trolli sclaveti , spalati pe creier si , din fericire , putini , nu trebuie sa sufere o tara , esti platit sa faci propaganda ostila , se vede de la o posta ca nu esti roman !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger