AcasăNewsE oficial: De la 28 aprilie, cetatenii Republicii Moldova vor calatori fara...

E oficial: De la 28 aprilie, cetatenii Republicii Moldova vor calatori fara vize in Spatiul Schengen!

Parlamentul European si Consiliul au decis, joi, includerea Republicii Moldova pe lista tarilor ai caror cetateni vor putea calatori fara vize in Spatiul Schengen, incepand cu 28 aprilie.

Presedintele PE, Martin Schulz, si viceministrul grec de Externe, Dimitris Kourkoulas, au semnat amendamentul prin care Republica Moldova face parte din tarile ai caror cetateni nu vor mai avea nevoie de vize pentru a circula in spatiul Schengen, pentru o perioada de 90 de zile, informeaza Comisia Europeana. Principala conditie pentru ca cetatenii moldoveni sa poata beneficia de eliminarea vizelor, este aceea de a avea un pasaport biometric. De asemenea, acestia nu pot intra in Spatiul Schengen decat in scopuri turistice.

Parlamentul European a aprobat amendamentele, la data de 27 februarie, iar la 14 martie Consiliul UE a aprobat propunerea Comisiei Europene de eliminare a vizelor pentru cetatenii moldoveni.

Ultimul pas este publicarea deciziei in Jurnalul Oficial, care urmeaza sa aiba loc la 8 aprilie, potrivit CE. Masura va intra in vigoare la 20 de zile dupa publicare, adica pe data de 28 aprilie.

Foto: digi24.ro

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger