AcasăNewsE OFICIAL! 24 ianuarie a fost declarata zi libera

E OFICIAL! 24 ianuarie a fost declarata zi libera

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a semnat, marti, decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi de sarbatoare nationala.

Astfel, ziua de 24 ianuarie devine zi nelucratoare, iar „autoritatile administratiei publice centrale si locale pot organiza si/sau sprijini logistic si material manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile”.

Proiectul de lege a fost adoptat, initial, de Senat, iar apoi si de deputati cu 276 de voturi „pentru”, patru voturi „impotriva” si 11 abtineri.

Este a 13-a zi libera acordata cu ocazia sarbatorilor publice sau religioase, mai fiind acordate cate doua zile libere pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi libera pentru Ziua Internationala a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.

De asemenea, pe agenda plenului Camerei Deputatilor exista un proiect de lege, initiat de Andrei Condurateanu, deputat PP-DD, care prevede ca a treia zi de Craciun sa fie declarata zi libera.

author avatar
Cristi Ionita
902 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger