AcasăNewsE mai grav decât Covidul! Pericolul din spatele „Solar minimum”

E mai grav decât Covidul! Pericolul din spatele „Solar minimum”

Soarele a intrat într-o perioadă de repaus numită „minimum solar”, iar astronomii se tem că omenirea își pierde busola. Ne îndreptăm spre o perioadă cu frig brutal, erupții vulcanice și foamete cumplită? Cel mai probabil, zic experții NASA, pentru care „Solar Minimum” este un pericol de 1000 de ori mai mare ca pandemia de Covid-19!

Oamenii de știință cred că suntem foarte aproape să intrăm în cea mai adâncă perioadă de „recesiune” solară înregistrată vreodată și pun asta pe seama dispariției totale a petelor solare.

Dr. Tony Phillips, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați astronomi americani, a declarat: „«Solar Minimum» este în curs de desfășurare și ne așteptăm la unul profund. Numărătoarea petelor solare sugerează că este una dintre cele mai profunde crize solare din ultimul secol. Câmpul magnetic al Soarelui a devenit slab, permițând raze cosmice suplimentare în sistemul solar”. Dar asta nu e tot! Excesul de raze cosmice reprezintă un pericol pentru sănătatea astronauților aflați pe Stația Spațială Internațională, afectează electrochimia stratosferei Pământului și chiar poate declanșa fenomene meteorologice extreme (fulgere, tornade etc).

Experții NASA se tem că ar putea fi vorba de o repetare a minimului solar Dalton, care s-a întâmplat între 1790 și 1830. Atunci, omenirea a cunoscut perioade lungi, de aproape 40 de ani, de frig brutal, foamete (pierderea culturilor agricole) și masive erupții vulcanice. Temperaturile au scăzut până la 2 grade Celsius și s-au menținut astfel vreme de 20 de ani. Întreaga producție mondială de alimente a fost devastată!

  • Pe 10 aprilie 1815 a avut loc a doua cea mai mare erupție vulcanică din ultimii 2.000 de ani. S-a produs pe Muntele Tambora, din Indonezia, iar din cauza erupției și-au pierdut viața peste 71.000 de oameni! În plus, urmare a acestei erupții, omenirea a cunoscut singurul an fără vară din istorie (1816), poreclit și „optsprezece sute și a înghețat până la moarte”; în luna iulie, era zăpadă pe tot globul!

Pentru 2020, un astfel de scenariu pur și simplu ar arunca în aer toată planeta, căci aproape o jumătate de secol  de „recesiune” pare ceva de neconceput. În acest an, Soarele a fost golit de pete în 76% din timp, ceva de neconceput, mai ales că nu au trecut nici șase luni din 2020!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.655 afisari

6 COMENTARII

  1. Doamne ajuta numai femeile barbat meteo de la noi anuta seceta anu asta… La glaciatiuni ca la glaciatiuni mai mumifica dinozaurii stegozaurii tiranozaurii si brontozaurii ? pulitici…

  2. nikllass cezărică a zis sa scrie si el un articol alarmist,care conjugat cu panica indusa de covid să lovească în moralul/psihicul românilor!

  3. Mai periculoase decat lipsa petelor solare e aparitia petelor pe creierul autorului acestui articol. Nu vorbesc de deontologie, ca nici logica nu are. Tenti Veorica si Elena Ceausescu par adevarati oameni de stiinta pe langa autorul acestor aberatii.

  4. Radeti voi, radeti ,dar este cat se poate de adevarat.Daca sunteti alaturi de subiect, cititi si articolele /studiile unor meteorologi si oameni de stiinta din Europa.

  5. cel putin ne ia pe toti la fel ,nu mai conteaza puterea militara ,influenterii , securistii care sapa transee ,pt toti la fel si cu prisosinta!!!!!!

  6. Eu cred ca Donald curteaza banii Nasa ca vrea vaccin saptamanile astea si domnii de la Nasa au zis ma sa facem ceva ce?Ma sa inventam niște pete ceva pe soare care ne ia dracu pe toti daca ne ia fondu! Exact, dati cu pete au zis ca intr-un cor gregorian totii savantii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger