AcasăNewsE incredibil unde au găsit vameşii de la Giurgiu aproape 300.000 euro!...

E incredibil unde au găsit vameşii de la Giurgiu aproape 300.000 euro! Şoferul turc voia să scoată banii din ţară

Un şofer turc de pe un autocar ce circula pe ruta Bucureşti – Istanbul a vrut să scoată din România aproape 300.000 euro. Polițiștii de Frontieră și vameșii de la Giurgiu au găsit banii în locuri greu de descoperit.

Sute de mii de euro și zeci de mii de dolari urmau să iasă din România ilegal pe la Vama Giurgiu. Au fost descoperiți într-un autocar care avea destinația Istanbul.

Banii, ascunşi la instalația de încălzire

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit ascunși la compartimentul motor (instalația de încălzire – Webasto), dar și pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro și 20.000 USD.

Conform Poliției de Frontieră, marți, 23.01.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române – DGCCV – Echipe Mobile au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acțiune specifică pe linia prevenirii si combaterii încălcării reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

Întreaga sumă, confiscată

Aşadar, pe sensul de ieșire din țară, a fost selectat pentru verificări suplimentare, un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetățean turc, care circula pe relația București-Istanbul.

Întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanții AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reținere temporară a numerarului până la clarificarea provenienței banilor și a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din țară, urmându-se a se lua măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

author avatar
Andrei Ștefan