AcasăNewsE iarna din nou! Drumuri blocate in nordul Moldovei si zeci de...

E iarna din nou! Drumuri blocate in nordul Moldovei si zeci de localitati fara energie electrica

Chiar daca este sfarsitul lunii martie, iarna tot nu vrea sa plece din Romania. Mai multe drumuri sunt blocate in nordul Moldovei din cauza viscolului.

In judetele Botosani, Suceava si Iasi, unsprezece drumuri nationale sunt inchise sambata. Aproximativ 75 de localitati din Moldova sunt fara curent electric, tot din cauza viscolului.

„In trei judete din Moldova – Botosani, Suceava si Iasi – se intervine pentru deblocarea portiunilor din cele 11 drumuri nationale inchise in cursul zilei de ieri, dar si pentru reluarea traficului pe cele 21 de drumuri judetene afectate de precipitatiile din ultimele 24 de ore”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

In acelasi timp, peste 40 de echipe ale Electrica actioneaza pe teren pentru a incerca sa  remedieze avariile la retelele de distributie a energiei electrice.  Angajatii MAI continua misiunile de interventie si ajutor pentru situatii de urgenta, in paralel cu actiunile de deblocare a drumurilor.

Saptamana viitoare, temperaturi scazute se vor pastra, la ales dimineata. Gerul va fi resimtit in nordul tarii, dar si in nord-est si centru. In nordul Moldovei, temperaturi ajung si la -5 grade Celsius, maxima fiind de 5 grade Celsius. Se anunta un nou val de ninsori.

 

author avatar
Andra Nesu
795 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger