AcasăNewsE criză de ciobani români! De unde aduc fermierii aduc oierii

E criză de ciobani români! De unde aduc fermierii aduc oierii

ciobaniMai mulţi bani pentru fermieri. Sumele s-ar putea chiar DUBLA. Iată crescătorii avantajaţi!

E criză de ciobani în România! Din acest motiv, proprietarii stânelor se îndreaptă către forţa de muncă din Nepal sau Bangladesh pentru a angaja muncitori care să aibă grijă de animale.

Ciobanii din import ar trebui să învețe doar câteva cuvinte în limba română, pentru a avea grijă de oi.

Criza ciobanilor a devenit critică

Ionică Nechifor, preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de ovine Moldoovis şi director al Staţiunii de Cercetare Popăuţi din Botoşani, spune că această criză a ciobanilor a devenit critică.

„De foarte mult timp chiar suferim la acest capitol, resursa umană lipseşte. Suntem nevoiţi să căutăm ciobani în alte zone. Noi am contactat câteva firme din Bucureşti şi suntem în faza în care acum încheiem acel acord între noi şi firma respectivă, de a racola forţă de muncă din Nepal”, a spus acesta la Antena 3.

Fermierii sunt disperați

Toți fermierii lucrează în cele mai fericite situații cu jumătate din efectivul necesar la o stână. „Nu se mai găsesc persoane capabile și persoane muncitoare. Așa să găsim unul care să stea doar să supravegheze, cred că am găsit, dar nu ne ajută foarte mult”, s-a plâns șef-laborator stațiunea Păpăuți din Botoșani, Marian Florea.

Ciobanii români pleacă în străinătate pentru că salarile sunt mai mari. În schimb, țara noastră va avea ciobani din Nepal, Sri Lanka și Bangladesh.

Numărul oierilor este în continuare în scădere, iar dacă nu vor reuşi să aducă forţă de muncă din alte ţări, mulţi dintre fermieri vor fi obligaţi să-şi sacrifice animalele pentru că nu ar avea cine să aibă grijă de ele.

author avatar
Andreea Vlad
1.138 afisari

13 COMENTARII

  1. N-am inteles nimic din acest titlu:”E criză de ciobani români! De unde aduc fermierii aduc oierii”. Nu am mai continuat sa citesc articolul. M-am lamurit cand am vazut numele autorului. Domnilor de la National, trimiteti-l la scoala pe acest specimen analfabet.

  2. Vorbiti bre cu Iohanus,sa intervina la Bode,toti semianalfabetii incepand cu Dottore Bode urmat de puzderia de generali care freaca menta si se tin de potlogarii pe zeci de mii de lei,sa fie transferati fiecare la oile lui. Si s-a rezolvat problema mai ales ca astia mai cunosc oleaca de Limba Romana.

    • De la muntele Athos ati incercat?Cica gretzili e un popor cinstit care paste capre si nu fura….face iaurt si tzatziki si cica nu vpr sa ne invadeze

    • Becali e de fapt un fel de turco-albanez cu numele ALI-BEG.Machidonii sunt crestini pe bune nu islamisti deghizati in altceva
      Unde esti tu Tepes Doamne

  3. E PLIN PARLAMENTUL SI ADMINISTRATIA DE CIOBANI !. REDUCETI NUMARUL DE PARLAMENTARI ,DE JANDARMI SI POLITAI FARA SCOALA SI AVETI COBANI MAI MULTI DECATE OI !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger