AcasăNewsE Cod Rosu la Spitalul de Pediatrie din Pitesti. Micutilor li se...

E Cod Rosu la Spitalul de Pediatrie din Pitesti. Micutilor li se fac doua randuri de teste

Specialistii de la la Spitalul de Pediatrie din Pitesti au luat o masura suplimentara. Decizia vine pe fondul unui numar de 10 copii pe care parintii i-au adus la aceasta unitate medicala, in ultimele 24 de ore, si la o zi de cand ministrul Sanatatii a anuntat ca e posibil ca imbolnavirea copiilor din Arges, care au ajuns cu probleme renale la Bucuresti, mai exact cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic, sa fi fost cauzate de E-coli.

Si anume, fac mai multe randuri de analize copilasilor care ajung la spitalul de Pediatrie din Pitesti. „In ultimele 24 de ore, in cadrul compartimentului de Primiri Urgente au fost 106 prezentari, dintre care 10 copii fiind internati cu boala diareica acuta”, fiind facute si alte 24 de internari, a anuntat, vineri, un medic de la Spitalul de Pediatrie Pitesti, intr-o conferinta.

Reprezentantul Spitalului de Pediatrie a mentionat, totodata, ca de la aparitia primelor cazuri de boala diareica acuta la unitatea medicala in cauza s-a instituit Cod Rosu, ceea ce inseamna ca tuturor micutilor care se prezinta la spitalul in cauza li se fac atat evaluari primare, cat si teste secundare – in vederea eliminarii oricaror suspiciuni la nivelul sanatatii lor si a luarii masurilor care se impun in vederea tratarii problemelor de sanatate semnalate de analize.

De altfel, inca din ziua precedenta, dupa ce s-a anuntat ca primele rezultate ale investigatiei facute in cazul copiilor din Arges care s-au imbolnavit si au ajuns la spital cu sindrom hemolitic-uremic, indica drept posibila cauza a imbolnavirii aceasta bacterie, reprezentantii ANSVSA au anuntat ca echipe de inspectori vor ajuta reprezentantii Directiei de Sanatate Publica sa preia probe de la o serie de produse alimentare- atat lactate, din carne, dar si fructe si legume, in vederea supunerii lor la anumite teste, ale caror rezultate urmeaza sa fie cunoscute in urmatoarele zile.

632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger