AcasăNewsE 16 martie, e Ziua Mondiala a Somnului/World Sleep Day!

E 16 martie, e Ziua Mondiala a Somnului/World Sleep Day!

(foto: depici.ro)

Ziua Mondiala a Somnului este marcata, in 2012, pe 16 martie! Oamenii din lumea intreaga celebreaza vineri a cincea editie a World Sleep Day.

(foto: depici.ro)

Specialistii atrag atentia ca numarul persoanelor care se plang ca au probleme cu somnul a crescut in ultima perioada in intreaga lume. Stilul de viata tot mai agitat duce la aparitia problemelor la acest capitol.

Ziua Mondiala a Somnului/World Sleep Day, proiect al Societatii Americane de Medicina a Somnului, isi propune sa evidentieze importanta somnului in viata oamenilor. Lipsa lui duce, in timp, la aparitia unor tulburari cardiace, a diabetului si a problemelor de concentrare.

Pentru a avea un somn sanatos sunteti sfatuiti sa respectati cateva reguli: sa renuntati la fumat, sa va stabiliti ore fixe de culcare si de trezire si sa nu dormiti in timpul zilei mai mult de 45 de minute. De asemenea, e bine sa evitati sa consumati alcool (cu patru ore inainte de a merge la somn), cafea, bauturi acidulate si ciocolata (cu circa sase ore inainte de culcare), dar si sa inlocuiti, inainte de culcare, mancarurile mai grele pentru stomac ori prea condimentate cu o gustare usoara. Totodata, vi se recomanda sa aerisiti bine si sa eliminati, pe cat posibil, sursele de lumina si de zgomot din incaperea in care dormiti.

915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger