AcasăNewsDuta: Medicii vor folosi din iunie reteta electronica, iar din august va...

Duta: Medicii vor folosi din iunie reteta electronica, iar din august va fi distribuit cardul national de sanatate

(foto: emaramures.ro)

Medicii vor folosi din iunie reteta electronica, iar din august va fi distribuit cardul national de sanatate, a anuntat, marti, presedintele CNAS, Lucian Duta.

(foto: emaramures.ro)

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, organizat de Colegiul Medicilor din Romania si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Luacian Duta, a anuntat ca, odata cu introducerea retetei electronice si a national de sanatate vor fi adusi in sistem aproape 200 milioane de euro, potrivit Mediafax. „Prin introducerea prescrierii electronice si a cardului national de sanatate estimam sa aducem in sistem aproximativ 150-200 de milioane de euro, sume care se pierdeau prin fraude”, a declarat Duta.

Presedintele CNAS a precizat ca acest mecanism va aduce avantaje pacientilor. „Va permite o mai buna urmarire a modului cum se cheltuiesc banii dumneavoastra. Vom folosi sistemul informatic pentru a elimina deficientele care se strecoara pe piata medicamentelor si care nu erau sub controlul nostru”, a adaugat Duta.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger