AcasăNewsDuster, printre primele 10 SUV-uri din lume

Duster, printre primele 10 SUV-uri din lume

Indiscutabil, SUV-urile sunt printre cele mai ravnite masini de pe piata pentru ca reusesc sa satisfaca atat nevoile familistilor, cat si ale aventurierilor care stau in oras dar, din cand in cand, fac cate o escapada in natura. Acum, Duster intra in top 10…

Iata lista celor 10 cele mai bune SUV-uri, alcatuita de revista Autoexpress.co.uk:

1. Volvo XC90. Este cel mai sigur Volvo din toate timpurile si nu riscam daca spunem ca este si cea mai sigura masina din toate timpurile. La testele EuroNCap de anul trecut XC90 a obtinut 97% la protectia pasagerilor, si un covarsitor 100% la nivelul sistemelor de siguranta. La interior, noul XC90 are loc pentru sapte pasageri .

2. Land Rover Discovery Sport. Inlocuitorul lui Freelander este dedicat in primul rand confortului pe asfalt. Avem de-a face o masina cu mai mult „Sport” decat „Adventure” in vene, una mai potrivita aspiratiilor unui public mai degraba urban.

3. Kia Sorento. Sorento masoara 4.780 mm lungime (cu 95 mm mai mult decat la generatia precedenta), 1.685 mm inaltime (cu 15 mm mai putin) si are un ampatament de 2.780 mm (cu 80 mm mai mult).

4. Audi Q7. Noul Audi Q7 sta pe o platforma noua, numita MLB Evo, care ii permite sa fie cu circa 325 de kg mai usor decat precedenta generatie , in special datorita folosirii extensive a aluminiului. A fost imbunatatit si coeficientul aerodinamic cd, acesta avand o valoare de doar 0.32, fara indoiala datorita formei mai fluide a masinii.

5. Porsche Macan. Porsche Macan primeste in standard tractiune integrala si transmisie automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte PDK. Tot pe lista de dotari standard se afla si butonul sport, care – atunci cand e apasat – imbunatateste viteza de reactie a motorului si creste valoarea la care limitatorul de turatie intervine, iar cutia de viteze schimba treptele la o turatie mai mare.

6. Hyundai Santa Fe.Cu un ampatament de 2.700 mm, Santa Fe are un design masculin, agresiv si o personalitate accentuata. Profilul autovehicului este completat de jantele din aliaj cu finisaj cromat inchis la culoare, disponibile in premiera pentru Hyundai si in versiunea de 19 inch.

7. Dacia Duster. La putin timp de la evenimentul de lansare la Salonul Auto de la Geneva, Dacia Duster a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume de catre World Records Academy. Faceliftul de care a beneficiat in 2013 a adus doar cateva tuse de modernitate la exterior, fara a schimba in mod dramatic aspectul masinii.

8. Range Rover Sport. La lansare,  era descris ca fiind „cel mai rapid si cel mai agil Land Rover din istorie” de catre oficialii companiei britanice. Cel mai important lucru de stiut este ca la momentul cand a fost proiectat s-a renuntat la solutia unei caroserii din otel montate pe un sasiu de tip scara si s-a adoptat constructia unei caroserii autoportante din aluminiu.

9. Land Rover Discovery 4. Discovery 4 a fost modificat estetic si imbunatatit tehnic pentru a fi aliniat la noul standard al marcii, care, dupa preluarea ei de catre Tata, a devenit mult mai premium.

10. Renault Kadjar. Kadjar este primul crossover de segment C al celor de la Renault. Fratele bun al lui Nissan Qashqai, Kadjar este disponibil atat in versiune 4×4, cat si in versiune 4×2.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger