AcasăNewsDusa: Avizarea ministrilor in comisii fara cvorum este pedepsita de Codul Penal

Dusa: Avizarea ministrilor in comisii fara cvorum este pedepsita de Codul Penal

Liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat, miercuri, ca presedintii de comisii care vor intocmi avize la audierea candidatilor de ministri, in lipsa cvorumului, savarsesc abuz in serviciu, pedepsit de Codul Penal.

Dusa a precizat ca senatorii si deputatii PSD si PNL nu vor participa nici la audierea candidatilor de ministri in comisiile de specialitate, nici la sedinta comuna a Camerelor de joi, in care se va da votul de investitura pentru guvernul propus de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Deputatul PSD a mentionat ca, in lipsa parlamentarilor opozitiei, unele comisii nu se pot intruni din cauza lipsei de cvorum, astfel ca nu pot da avize la audierea candidatilor de ministri. „Eu sunt convins ca premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, nici nu va calca pe holurile Parlamentului, stiind ca nu are avizele pentru toti ministrii sau ca unele avize ar putea fi date fara cvorumul comisiilor, ceea ce constituie o incalcare a Regulamentelor, care au putere de lege”, a spus Dusa.

Intrebat daca PSD si PNL ar putea contesta, si in ce fel, eventualele avize ale unor comisii lipsite de cvorum, Dusa a spus ca presedintii de comisii care intocmesc avize la audieri fara existenta cvorumului savarsesc un abuz in serviciu, care este pedepsit de Codul Penal. Persoanele nominalizate pentru functiile de ministri in Cabinetul Ungureanu vor fi audiate in comisiile parlamentare, miercuri, incepand cu ora 14.00, iar prezentarea programului de guvernare si votul de investitura vor avea loc in plenul reunit, joi, de la ora 11.00.

Programul de guvernare si lista viitorilor ministri au fost depuse la Parlament de catre premierul desemnat, chiar inaintea sedintei Birourilor permanente reunite. Dupa sedinta Birourilor, vicepresedintele Senatului Petru Filip (PDL) a mentionat ca, miercuri, incepand de la ora 14.00, fiecare ministru va fi audiat conform planificarii, pana la ora 22.00, printr-o rotatie, in asa fel in care comisiile care au mai multi ministri de audiat sa poata sa faca acest lucru.

Filip a mai precizat ca in plenul reunit de joi vor fi prezentate programul noului guvern si lista ministrilor si va avea loc votul de investitura, care va fi secret cu bile.

author avatar
Ciprian Purice
251 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nesimtirea unor politicieni atinge cote de neimaginat. Deci, la lucrari nu participa, iar leafa le merge bine mersi. In plus, ameninta ca blocheaza activitatea comisiilor, si pun in carca celor care ar participa o raspundere pentru un aviz care oricum este consultativ… Nu ca mi-ar fi simpatici portocaliii, dar uneori nesimtirea politicienilor (in cazul de fata PSD) urca pe culmi de neimaginat. Tara arde si baba se piaptana. Dar ce le pasa lor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger