AcasăNewsDureri de cap pentru şoferi: ASF a publicat noile tarife de referinţă...

Dureri de cap pentru şoferi: ASF a publicat noile tarife de referinţă pentru asigurările RCA!

rca asfDureri de cap pentru şoferi: ASF a publicat noile tarife de referinţă pentru asigurările RCA!

ASF a publicat noile tarife de referinţă pentru asigurările RCA. Potrivit specialiştilor din domeniul asigurărilor, documentul este pentru luna martie şi va fi actualizat peste 6 luni.

Astfel, cele mai mici prime de asigurare le vor plăti şoferii cu vârste între 41 şi 50 de ani, cu maşini cu motor sub 1200 cmc. Prima de asigurare de referinţă pentru aceşti şoferi este de 237 lei.

Cele mai mari tarife le vor plăti şoferii sub 30 de ani, cu motoare de peste 2500 cmc. Pentru aceştia, prima de asigurare de referinţă este de 1021 lei.

Tarifele de referință ASF pentru persoane fizice nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață, ele având rol de indicatori pentru asiguratori și asigurați. În funcție de tarifele ASF, asiguratorii își calculează propriile tarife.

Cum funcționează sistemul Bonus-Malus pentru RCA

Prețul unei asigurări RCA în România este influențat de sistemul Bonus-Malus: șoferii care nu au provocat daune primesc o reducere a prețului poliței, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti mai mult.

Fiecare șofer pornește de la nivelul B0 (preț 100%). Există 8 nivele Bonus, iar ele pot atrage o reducere maximă de 50% – un nivel reprezintă 5% sau 10%. Există 8 nivele Malus, iar ultimul nivel aduce o creștere a prețului de 80% – fiecare nivel aduce o creștere de 10%.

Sistemul Bonus-Malus influențează tariful plătit de un șofer pentru asigurarea RCA în anul următor.

 

author avatar
Andrei Ștefan
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger