AcasăNewsDupa zece ani, foametea revine in lume

Dupa zece ani, foametea revine in lume

A girl from a poor Yemeni family living in a garbage dump in an impoverished coastal village on the outskirts of the Yemeni port city of Hodeidah, looks through scraps of bread on October 9, 2016. / AFP PHOTO / STRINGER

Potrivit organizatiei Natiunilor unite pentru alimentatie si agricultura, in 2016 815 milioane de oameni au fost atinse de acest flagel.

Dupa ce un deceniu s-a constatat o regresie a lipsei de alimentatie, in 2016 curba s-a inversat cu 38 de milioane de persoane in plus fata de 2015 care au suferit de foame. 11% din populatia mondiala este astazi afectata. Ca principale cauze ale insecuritatii alimentare, ONU denunta conflictele violente si schimbarile climatice. Din cele 815 milioane de persoane care sufera de foame in intreaga lume, 489 traiesc in tarile afectate de conflicte, fiind expuse de 2,5 ori mai mult la riscul subalimentarii. Aceasta recrudescenta a conflictelor, care a lovit dur tarile din Africa si din Orientul Mijlociu, a dus la aceste situatii de criza alimentara, in special unde aceasta instabilitate a fost agravata de seceta si alte fenomene meteorologice dar si de lipsa sau ineficienta capacitatii de interventie.Copiii, evident, sunt cei mai expusi, 155 de milioane de copii cu varste mai mici de cinci ani suferind de un retard de crestere, insuficienta ponderala, ceea ce le vor cauza deficiente cognitive in timpul copilariei si adolescentei lor. In februarie, Unicef a cerut o reactie rapida dupa ce a publicat un alarmant bilant potrivit caruia 1,4 milioane de copii din intreaga lume ar putea muri de foate pana la sfarsitul acestui an.

author avatar
Tudor Borcea
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger